AjankohtaistaPäivitetty 11.2.2014

Luento Uumajassa 8.2.2014 paikassa Kafe Station. Aiheena suomalaisten heprealaiset juuret ja viikinkiajan suomalaiset.

*

Kaikkia kolmea kirjaa on saatavissa nyt myös Espanjan Fuengirolasta kirjakaupasta nimeltään Hemingway. (16.12.2013)

*

Haapaveden kirjastossa to 7.11.2013 klo 18.30 esittely Marian malja -kirjan taustoista. Kahvitarjoilu. Tervetuloa!(5.11.2013)

*

Nyt on julkaistu kolmas kirja, Marian malja - kätilö Maria Uutisen elämä 1845-1905. Ei ole jatkoa edellisille, vaan itsenäinen kirja. Tosikertomus, joka pohjautuu 140 vuotta vanhaan päiväkirjaan. Maria Uutinen kirjoitti sitä 30 vuoden ajan Tyrnävällä, Helsingissä, Oulussa ja Pudasjärvellä. (2.10.2013)

*

Abigailin laulu on julkaistu nyt myös e-kirjana. E-kirja on sähköisessä muodossa oleva kirja, jonka voi ladata tietokoneelle tai vastaavalle lukulaitteelle. E-kirjan hinta on huomattavasti halvempi kuin perinteisen kirjan. Tämä on helppo tapa tilata kirja esimerkiksi ulkomaille. (26.3.2013).

*

Muinaishepreaa opiskeleva mies kertoi, että ennen Assyrian aikaa puhutusta hepreasta löytyy useita satoja yhteisiä sanoja nykysuomen kanssa, esim. nuora, nuori, naaras, varsa, emo, kaveri, haava jne. Ne muistuttavat enemmän toisiaan kuin monet suomen ja viron sanat. Myöhemmästä hepreasta ei löydy niin paljon yhteisiä sanoja. Tämä vahvistaa käsitystä, että Assyriasta 2700 vuotta sitten lähteneiden heprealaisten lainasanoja on kulkeutunut tänne. (13.8.2012).

*

TARJOUKSENA Abigailin laulu -kirjaa. Kirjakauppojen hyllyissä näytekappaleina olleita kirjoja. Asiakkaiden selailemia, mutta hyväkuntoisia. Hinta 20,00 €. (12.3.2012)

*

Yhteiskuntatieteiden tohtori Tuula-Hannele Ikonen ja pastori Pekka Lyyränen ovat julkaisseet artikkelin suomalaisten juurista. Tässä englanninkielisessä artikkelissa käytetään viitekehyksenä Hutchinsonin and Smithin kategoriaa, mistä kansa muodostuu. Artikkeli löytyy linkistä Some myths and facts of the origin of the Finns in comparison with the Israelites (9.11.2011)

*

Tähän mennessä näille sivustoille on löytynyt suomenkielisiä lukijoita seuraavista maista käsin: Suomi, Ruotsi, Kanada, Israel, USA, Alankomaat, Espanja ja Ahvenanmaa (Google Analytics'n jaottelu)(14.9.2011).

*

Yleisötilaisuus Oulussa Myllytullin koululla 11.6.2011 suomalaisten heprealaisista juurista.

*

Haapaveden kirjastossa järjestetään yleisötilaisuus 10.5.2011 klo 18.30 otsikolla "Matka suomalaisten alkulähteille". Tilaisuudessa esitellään taustaa kirjoista Abigailin laulu ja Virtojen valtiaat. Tilaisuus on osa Haapaveden hyvinvointiviikon tapahtumia.

*

Virtojen valtiaat on nyt julkaistu. Uuden romaanin tapahtumat sijoittuvat Suomeen sisämaasta Perämeren rannikolle sekä Ruotsin puolelle. Tapahtumien aikakausissa liikutaan sekä 2600 vuoden takaisissa ajoissa että nykyajassa. Ikaalinen, Kokemäki, Padasjoki, Hauho, Pälkäne, Valkeakoski, Lempäälä, Nokia sekä itäinen Järvi-Suomi näyttäytyvät erilaisina siirryttäessä rautakauden salaperäiseen aamuhämärään. (3.3.2011)

*

Abigailin laulu löytyy nyt yli 150:stä kirjastosta. (7.11.2010)

*

Abigailin laulu löytyy nyt yli sadan kirjakaupan hyllystä eri puolilta Suomea. Kirjan saa luettavaksi myös ilmaiseksi: Abigailin laulu löytyy yli 60:sta kunnan- ja kaupunginkirjastosta sekä Turun ja Oulun yliopistojen ja Åbo Akademi'n kirjastoista.

(Kirja löytyy seuraavien kirjastojen hyllystä: Imatra, Joutseno, Sotkamo, Lahti, Pello, Juva, Mikkeli, Pieksämäki, Naarajärvi, Rääkkylä, Lapinlahti, Vaala, Turku, Lieto, Raisio, Alavus, Puolanka, Jyväskylä, Äänekoski, Ii, Muhos, Laitila, Tampere, Ranua, Taivalkoski, Oulu pääkirjasto, Oulun Karjasilta, Oulun Kaukovainio, Oulun Koskela, Oulun Maikkula, Oulun Tuira, Ylikiiminki, Porvoo, Hattula, Hämeenlinna, Kaarina, Hamina, Kouvola, Kuusankoski, Saarijärvi, Pihtipudas, Lohja, Kontiolahti, Liperi, Pyhäselkä, Lappeenranta, Lappajärvi, Nivala, Oulainen, Sievi, Ylivieska, Alavieska, Raahe, Kokkola, Lestijärvi, Entresse, Helsingin Kallio, Helsingin Richardinkatu, Sello, Haapavesi, Haapajärvi, Turun yliopisto, Åbo Akademi, Oulun yliopisto)

(2.5.2010)

*

Suomalainen geeniatlas on valmistunut. Suomen molekyylilääketieteen instituutti kumppaneineen on koonnut geenitiedot 40 000 suomalaiselta. Geeniatlas vahvistaa aiemman käsityksen, että suomalaiset poikkeavat geneettisesti naapurikansoista. Yhtäläisyyksiä löytyy mm. Volgan mutkan ja Moskovan välillä asuvien Muromin alueen venäläisten kanssa. Kannattaa katsoa kartasta, mitä tämä kertoo suomalaisten vaellusreitistä! Keskieurooppalaisista lähimpiä sukulaisiamme löytyy hollantilaisista. Tämä flaamien sukulaisuuskin on ollut tiedossa jo aiemmin. Onkohan tämä flaamien kanssa oleva yhteinen geeniperimä tullut Suomeen juuttien tai frankkien mukana? (Huhtikuu 2010)

*

Ruotsinkielinen käännös on loppusuoralla. Sitten käännös annetaan arvioitavaksi. Asiasta kiinnostuneet, ottakaa yhteyttä! (20.3.2010)

*

1800-luvun kirjallisuudesta löytyy maininta suomalaisten heprealaisista juurista, jotka johtavat Assyriaan. Tieto löytyy "Faktaa" sivun alaosasta.

*


Etusivu

(c)Kari Kangasharju