Esittelyt:
Marian malja

- kätilö Maria Uutisen elämä 1845-1905Maria Uutinen kohtasi juuri aikuistuttuaan suuret nälkävuodet. Niiden päätyttyä kulkutaudit jatkoivat leviämistä niittäen kansaa tuonelaan. Tämän hädän keskellä Maria löysi kutsumuksensa hoitotyöhön.

Maria Uutinen kirjoitti elämänsä vaiheista päiväkirjaa 30 vuoden ajalta. Aluksi hän kirjoitti vain itseään varten, sitten lastensa luettavaksi, mutta myöhempinä vuosina hän aavisti, että muutkin saattavat lukea hänen vahvaa elämäntarinaansa.

"Ei näitä kirjotuksijani ilomielin kattele jälkiin jääneet, kun minusta aika jättää, jos tämä kirja ehynnä ja tallesa pysyy. Mutta kaikki mitä olen pannut, on aiwan totta."

Maria Uutinen 1875
Abigailin lauluKirja käsittelee suomalaisten juuria 2600:n vuoden takaa. Samoihin aikoihin Assyrian valtakunta luhistui, ja sinne pakkosiirtolaisuuteen sijoitetut heprealaiset sukukunnat lähtivät vaeltamaan jonnekin. Minne? Se on arvoitus.

Joidenkin historiallisten lähteiden avulla heidän jälkiään pystyy seuraamaan jonkin matkaa, kunnes ne katoavat historian hämärään. Näiden kadonneiden heimojen kohtalo kiehtoo yhä enemmän ihmisiä eri kansallisuuksissa.

Nykyajan geenitutkimuksista on saatu tuloksia, jotka ovat herättäneet toivon, että tämä 2600 vuotta ollut mysteeri saattaa vielä selvitä.
Virtojen valtiaatMeren takaa tulevia muukalaisia tunkeutuu Suomen rauhallisille vesireiteille. Sodan siemenet uhkaavat levitä rautakauden aamuhämärässä, jota valaisevat vihollisista varoittavat merkkitulet. Nuoret urhot ja viisaat vanhukset kamppailevat ajan ankaruutta vastaan, jonka keskellä Lapinkylän salaperäisen neidon askeleet avaavat uusia polkuja nuoren miehen elämään.

Muinaisuuden salaisuudet alkavat aueta 2600 vuotta myöhemmin kesälomaansa viettäville opiskelijoille. DNA-tutkimusten paljastukset ja historiankirjoitukselta kätketyt tiedot johtavat heidät kadonneen Efraimin kansan jäljille.

Abigailin laulun tapahtumat jatkuvat tässä pronssi- ja rautakauden taitteeseen sijoittuvassa romaanissa.

KATSO KIRJOJEN ESITTELY KUSTANTAJAN SIVULTA Mediapinta Oy

Etusivu

(c)Kari Kangasharju