Marian malja

- kätilö Maria Uutisen elämä 1845-1905Tulossa julkaisuun syksyllä 2013.

Tosikertomus kouluja käymättömän naisen elämästä 1800-luvulta. Suurten menetysten jälkeen Maria matkusti "tulilaiwalla" Oulusta Helsinkiin, jossa hän opiskeli kätilöksi. Työuransa aikana hän ehti hoitaa huomattavan määrän ihmisiä.

Kirja perustuu Maria Uutisen päiväkirjaan, jota hän kirjoitti 30 vuoden ajan Tyrnävällä, Helsingissä, Oulussa ja Pudasjärvellä. Alkuperäinen päiväkirja on luovutettu Oulun maakunta-arkistoon.

Antakoon Marian elämänvaiheet toivoa ja kannustusta nykyajan vaikeuksien keskelle.

Kirjan kustantaja on Mediapinta Oy Tampereelta.
Abigailin lauluLOKAKUUSSA 2009 JULKAISTIIN HISTORIALLINEN ROMAANI NIMELTÄÄN ABIGAILIN LAULU.

Atlantin yllä syntyvät matalapaineet kulkevat Britannian yli kohti Skandinaviaa, ja päästyään Suomeen ne puristavat viimeiset sadepisaransa meidän päällemme. Suomi on matalapaineiden hautausmaa. Abigailin laulu avaa uusia näköaloja tälle kaamoksen, lumen ja jään keskellä sinnittelevälle matalapaineiselle kansalle.

Kirjan esittely on nähtävillä Mediapinta Oy:n sivulla.
Virtojen valtiaat

Abigailin laulun tapahtumat jatkuvat tässä uudessa kirjassa, joka on kuitenkin itsenäinen romaani ja tyyliltään ihan erilainen. Värisävyt ovat kylmemmät ja viileämmät kuten elämäkin täällä Pohjolassa.

Rautakauden ohella kirjassa kulkee nykyaikaan sijoittuva juoni, jossa esitellään tutkimustuloksia kadonneista heprealaisista ja suomalaisten alkuperästä.

(c)Kari Kangasharju