Etusivu   |   Esittely   |   Koiramme   |   Uutiset   |   Pennut   |   Pentueet   |   Blogi   |   Yhteystiedot
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

EsittelyOlen Pirjo Pelto-Korpi ja asun Keskipohjanmaalla Kannuksessa. Omakotitalomme sijaitsee aivan keskustan läheisyydessä. Perheeseeni kuuluu aviomieheni Ari sekä kaksi poikaa ja kaksi tytärtä, joista osa jo aikuis-ikään ehtineitä. Päätyöni teen kotona yksityisenä päivähoitajana, joten kaikki koirani tottuvat jo pentuiästä alkaen lapsiin ja ovat näin ollen erittäin lapsirakkaita.

Lapsuudesta asti olen rakastanut koiria ja koska en sitä monen vuoden inttämisestä huolimatta saanut, tyydyin hoitamaan naapurin mummun Musti- koiraa. Sitten täytettyäni 10 vuotta, meille ostettiin yli vuoden ikäinen cockerspanieli uros Vellu. Muutettuani omaan elämään, Vellu jäi sokeuduttuaan äitini kaveriksi ja v. -89 laitoin ensimmäisen kultaisen eli Donnan, josta kuitenkin jouduimme luopumaan sen sairastuttua 5 -vuotiaana. Aloin harkitsemaan toisen koiran laittoa Donnalle kaveriksi ja hain pitkään tietoa tollereista, mutta siihen aikaan ne olivat vielä Suomessa hieman harvinaisempi rotu, joten aloin etsimään uutta kultaisen pentua. Ja todellinen kultainenpentu sitten muutti taloomme v. -93 eli Siina (Tiny Lake's Glamorous Gina).

Siinan kanssa kävimme muutaman kerran näyttelyissä, mutta enimmäkseen se oli meillä kotikoirana. Siinan suurin urotyö tapahtui v. -95, kun silloin 1,5- vuotias tyttäremme oli jotenkin onnistunut pääsemään ulkona nukkuessaan vaunuista pois, ja Siina häkissä ollessaan, aloitti hillittömän haukkumisen ja kielloistani huolimatta jatkoi yhteen kohtaan tuijottamista ja  haukkumista. Viimein lähdin ulos tutkimaan tilannetta ja näin tyttäremme konttaamassa kohti syvää vesiojaa. Siinasta tuli meidän perheen sankarikoira, joka sai elää pitkän ja terveen elämän aina 15.5- vuotiaaksi saakka.

9 vuotta sitten, ostimme kennelini kantanartun Biutin eli Fallana's Beauty Spot. Biutin kanssa aloimme sitten kiertämään enemmänkin näyttelyitä ja v.-03 Arja, kennel Chaffinch:stä, jossa Biutin isä asustaa, pyysi saada teettää Biutilla pentueen ja tästä pentueesta sain sitten sijoitukseen Helgan.

Arjan ja Helgan myötä sitten näyttelykärpänen puraisi kunnolla ja siitä saakka olen kiertänyt näyttelyitä aina mahdollisuuksien mukaan. Ja koska koiraharrastus oli nyt sitten viennyt mukanaan niin Suvin (Biutin kasvattajan) innoittamana lähdin kasvattajan peruskurssille v. -04 ja jatkokurssille v.06.

Kun tyttäreni sitten 10-vuotiaana alkoi pyytämään itselleen pienempi kokoista harrastuskoiraa, aloin uudelleen miettimään novascotiannoutajaa, josta tietoa alkoikin jo löytymään enemmän. Ja koska tutulle kasvattajalle Sarille, Kennel Mäkiharjuun, oli tulossa tolleripentue, aloin kyselemään Sarilta mahdollisuuksia ostaa tollerin pentu ja niin sijoitukseen sitten saapui Veera, Mäkiharjun Veikeä-Vempula. Nimensä mukaisesti Veera sitten sulatti kaikkien sydämet ja alkoi kulkemaan tyttäreni harrastus- ja lenkkikaverina.

Viimeinkin v. -07 sitten teetin kennelini ensimmäisen pentueen, (Fallana's Beauty Spot-Hiekkakankaan Iltahämy) josta syntyi yksi Amelia-tyttönen. Niinhän siinä sitten kävi, että Amelia jäi asumaan meille. Reilun vuoden päästä syntyi kennelini toinen pentue (Fallana's Beauty Spot-Royal Salute Du Pays De Boheme). Tästä yhdistelmästä jäi meille kotiin kasvamaan Tessa. Myöhemmin laumamme on kasvanut vielä kahdella novascotian noutajalla Ninnillä, Mäkiharjun Rise'n Shine, ja Siri-Kerttulilla, Mäkiharjun Unforgettable Spirit. Joten tällä hetkellä taloudessamme asustaa 4 kultaistanoutajaa sekä 3 novascotiannoutajaa.

Harrastustoimintamme on painottunut lähinnä näyttelypuolelle, mutta vapaa-ajalla teemme lenkkejä, kuljemme metsässä sekä harrastamme vesinoutoa riistalla sekä dameilla.
 
Kasvatustoimintani on pienimuotoista, mutta tavoitteenani on pyrkiä saamaan kasvateistani  mahdollisimman terverakenteisia, monipuolisia harrastuskoiria sekä kultaisen luonteen omaavia koiria.


Tervetuloa tutustumaan Kennel Golden Kosmoksen sivuihin !
 - Pirjo -  

Järjestöt joihin kuulun:
Suomen Kennelliitto
Novascotiannoutajat
Golden Ring
Suomen Noutajakoirajärjestö
Merenkurkunnoutajat
Kannuksen Koiruudet
Kuvien ja materiaalin kopioiminen sivuiltani on ehdottomasti kielletty.
En anna kuvia virtuaalikenneleille.
WebDesign & copyright © Piia Joki-Erkkilä (Kennel Creamy Whisper's)