~ Metsätähden Syreeni ~

SHRo-023

~

virallinen nimi: Metsätähden Syreeni
kutsumanimi: Syreeni
hellittelynimet: Symppis, Sypi
rotu: suomenhevonen
sukupuoli: ori
syntynyt: 3.5.1990
säkäkorkeus: 141cm
rekisterinumero: SHRo-023
väri & merkit: tummanpunaruunikko
koulutus: Ko He C, Re 120cm, Me 80cm, Irt.hyp. 125cm
omistaja:
Minna O. / Jokitien Yksityistalli
kasvattaja: Virtuaalitalli Metsätähti (lopettanut toimintansa)
ent. om.:  Virtuaalitalli Metsätähti, Elena Tamminen, Sara H., Virtuaalitalli Mesimarja

isä: Ch Lähdelaitos KTK-III
ii: ?
ie: ?

emä: Fagerholman Rissa
ei: Mieto
ee: Fagerholman Kaunokki 

KUVAN © ELINA L.

 

~

"Metsätähden Syreeni on ihastuttavan sympaattinen pikkuori, joka hurmaa jokaisen ystävällisyydellään sekä lutusella uteliaisuudellaan :) "Syreeni" on oikea herrasmies, joka ei sorru liialliseen itsensä esittelyyn edes tammojen läsnä ollessa. Harjatessa orhi tosin pyörii turhan paljon: taustalla kun kuuluu mahdottomasti ääniä ja houkuttelevia hajuja on kaikkialla. Syreenillä on myös huumorintajua, joskin lievästi kieroutunutta sellaista ;) Harjat lentelevät helposti ja kas kas: miten kävikään niin, että hoitaja kastui läpimäräksi Symppiksen vahingossa potkaistua vesiämpäri? Karsinassa harjattaessa poika siis kannattaa laittaa kiinni riimunnarulla, ellei halua jatkuvasti poimia puruista Sypin heittelemiä harjoja tai kuivata vaatteitaan herran pelleiltyä juomakupilla. Pyörimisestä ja heilumisesta (ynnä pilailusta) huolimatta Syreenin suurin nautinto on, kun kovalla harjalla rapsuttaa voimakkaasti kaulasta :D
Yleisesti ottaen ori on kiltti käsitellä ja se tottelee ihmisiä helposti. Sypi on luottavainen ihmisiä kohtaan ja näyttää rakkautensa vilpittömästi. Se loukkaantuu verisesti, jos sen rakkaudenosoitukselle ei tule vastakaikua. Syreeni on siis tavattoman herkkä ja tulee helposti surulliseksi, jos sitä ei huomioida. Ihailevat katseet saavat Syreenin sen sijaan erittäin hyvälle tuulelle :) Ori on kuitenkin herkkävaistoinen ja joskus suorastaan tuntuu lukevan ajatuksia.

Symppis on kiltti poika taluttaakin. Narun päässä mennään siivosti, ja kuten edellä mainitsin, ei se yleensä turhaan itseään tammoille esittele. Ori on kuitenkin tavattoman utelias ja haluaa välttämättä nähdä, maistaa ja haistaa kaikkea. Mikään uusi ei yleensä sitä pelota, mitä nyt muodon vuoksi pitää hiukan hypähdellä. Joskus Syreeni työntää turpansa sellaisiinkin paikkoihin, missä sitä vähiten kaivattaisiin. Pikkuoriin uteliaisuus on rajatonta, mutta onneksi se osaa joten kuten pitää uteliaisuutensa kurissa, eikä tuki päätään toisten hevosten läheisyyteen eikä myöskään työnnä ihmisiä kumoon nuuskiessaan. Vaarallisiin paikkoihin Symppis osaa myös olla tunkematta turpaansa.

Tarhassa ja laitumella Syreeni intoutuu leikkiin helposti :)  Ruunien kanssa Syreeni tulee mainiosti toimeen ja on ystävällinen lajitovereilleen. Tammoihin Syreeni suhtautuu aluksi pienellä ujoudella ja nöyryydellä, mutta kun sen seura hyväksytään, alkaa ujo ja utelias Syreenikin hiukan rehennellä orimaisesti. Toisia oreja, etenkin voimakastahtoisempia ja hallitsevampia, Sypi kunnioittaa ja jopa vähän pelkää. Turvallisen välimatkan päästä se uskaltaa isotellakin, mutta kun "haastaja" lähestyy, Syreeni vaikenee hetkessä. Laiduntamisesta toisen oriin kanssa siis ei tulisi mitään, mutta kuten jo kävi selväksi, Symppiksellä ei ole mitään ruunia vastaan.  Tarhassa ori kehittää ajanvietettä, vaikka olisi yksikin ja joskus innostuessaan se saattaa laittaa pystyyn oikean rodeoesityksen :) Pukkilaukka tarhan ympäri, piehtarointi ja iso kasa heiniä turvan edessä (sekä tietysti tammoja silmänruokana ;)) saavat Syreenin hyvälle tuulelle :) Muutenkin aina iloinen Syreeni hurmaa helposti kenet vain ;)

Kengittäjän kanssa Sypi tulee hyvin toimeen. Se ei vastusta kavioiden hoitoa ja toimenpiteen ajan se lähes torkkuu. Kaviot nostetaan kiltisti, kengittäjään ei nojailla ja lopuksi poika antaa kengityssepän palkaksi märän pusun :) Eläinlääkäristä sen sijaan Syreeni ei erityisemmin pidä. Ei se oikeastaan vihaa eikä pelkää lääkäriä, mutta se kokee tämän läheisyyden epämiellyttäväksi. Onhan eläinlääkäri aika ilkeä tuikatessaan käynneillään usein rokotepiikin kaulaan, vääntelee jalkoja ja kaiken muun pahan lisäksi tunkee sormet suuhun ja pakottaa irvistelemään, Syreeni taitaa tuumata. Leijonan rohkeudellaan poika kuitenkin seisoo paikallaan hievahtamatta vaikka lääkäri raspaisi hampaat kirveellä. Korvien luimistelemisesta todelliset tunteet kuitenkin tulevat esille.

Syreenin ratsastettavuus on loistava :) Sypi oppii nopeasti ja kaikkea uutta kokeillaan yleensä mielenkiinnolla (sekä tietysti uteliaisuudella) :) Ori on yhteistyöhaluinen ja mukava ratsastaa, mutta se on herkkä avuille. Liian kovakouraiset pidätykset ja kylkien potkiminen ja Symppiksen vain epäluuloiseksi ja varautuneeksi. Se yrittää kuitenkin aina tehdä parhaansa. Herkkäsuinen herrasmies uskoo varmasti huomaamattomimmankin laukkapohkeen tai puolipidätyksen eikä ratsastajan tarvitse liioitella apuja ollenkaan. Muuten Syreenillä onkin todella vaivatonta ratsastaa ja koska se tottelee vähäisiä ohjeita, osaava ratsastaja saa sen suorastaan kukoistamaan.
Esteratsastus on ihaninta, mitä Sypis voi kuvitella :D Esteradalla mennään yleensä tavallista nopeammassa tempossa ja esteiden välille kuuluvat tietysti satunnaiset ilopukit ihan vain silkasta riemusta. Esteillä saattaa Syreenikin kuumentua jonkin verran ja silloin poika menee lusikka pohjassa hidastamatta. Osaava ratsastaja saa Syreenin kuitenkin pysymään oikeassa vauhdissa ja tempossa, jolloin esteet ylittyvät helposti. Taitavissa käsissä esteratsastuksessa Syreeni meneekin uprasti ja sitä voi ainoastaan ihailla :)
Kuka tarvitsee kouluratsastus, ajattelee Sypi. Kouluratsastus on vihonviimeisin homma, mitä punaruunikko ori haluaisi tehdä. Koululiikkeet ovat puuduttavan tylsiä ja Syreeni laiskotteleekin omatunnotta aina kun yritetään vääntää vähäänkään monimutkaisempia liikkeitä. Silloin on Sypiksestä kaukana se herkkäsuinen ja kauniisti kaula kaarella kulkeva, tanssahteleva uljas orhi. Uralla mennään etananvauhtia korvat lurpallaan, eikä Syreeni peittele tylsistymistään. Joskus, ihan vain hetkittäin se kuitenkin luovuttaa laiskottelusta ja näyttää parhaimpia puoliaan. Kyse ei todellakaan ole siitä, etteikö Sypi osaisi kulkea kauniisti ja etteikö se osaisi vaikeampiakin liikkeitä. Kouluratsastuksessa ei sen mielestä vain ole mitään hohdokasta, joten miksi vaivautua?
Maastossa ja maastoesteillä Syreeni piristyy aina selvästi :) Sitä eivät luonnon ihmeet, eivätkä autot yms. pelota tippakaan ja maastoteillä se nauttii sydämensä pohjasta. Pehmeällä metsätiellä päästely tai iltahämärissä peltotiellä käyskentely on Syreenistä tavattoman ihanaa (kenestä ei olisi?) :) Ori on helppo ratsastaa maastossakin ja vaikka se onkin melko vireä kentän ulkopuolella, ei sitä joudu jatkuvasti pidättelemään sydän kurkussa. Maastovarmuus on myöskin yksi Symppiksen parhaista ominaisuuksista :) Kun yleensä esteillä Sypi tulee kuumemmaksi ratsastaa, on se maastoesteillä sitä vastoi erittäin rauhallinen. Viisas ori tuntuu tietävän, että kiinteillä maastoesteillä ei kannata mennä liian lujaa, tai saattaa sattua jotakin. Onhan maaperäkin petollisempaa kuin kentän pehmeä ja tasainen hiekka. Syreeni ei kiirehdi turhia ja hyppää tarkemmin kuin kentällä, jotta varmasti pääsee ehjänä esteen toiselle puolelle :)

Suvultaan Syreeni on melko tuntematon. Sen verilinjoista ovat tiedossani vain isä, emä sekä emän vanhemmat. Tuntematon suku tosin on Suomenhevoskasvatuksessa vain plussaa, joten olen erittäin tyytyväinen :) Syreenin isä on tunnettu ja erittäin hieno ori Championori Lähde-Laitos (KTK IIIp.), jonka jälkeläiset ovat kaikki rotunsa mainioita edustajia. Lähde-Laitos vaikutti aikoinaan merkittävästi jo lopettaneen Virtuaalitalli Metsätähden siitostoimintaan. Sypin kaunis emä, Fagerholman Rissa oli myöskin Metsätähden omistuksesta. Emästä enkä sen suvusta tiedä sen enempää. Syreeni on siis loistavista vanhemmista ja sen verenperinnöstä voin olla ylpeä :)"

~

Kisat:
AE Evory [estekisat 10.8.02], lk. 90-100cm & 110cm, sijoitus: 7/25 & 2/25
Eirith Forest [estekisat 20.8.02], lk. 120cm, sijoitus: 7/14
YT Lumipeikko [näyttelyt 19.9.02], lk. Sh-oriit, sijoitus: 6. KUMA & JS
Vodka Stable [estekisat 16.10.02], lk. 100-120cm, sijoitus: 18/32
Ukkosmyrskyn talli [näyttelyt 21.10], lk. Suomenhevosoriit, sijoitus: 8. KUMA & JS
Tähtilaukan talli [estekisat 25.10.02], slk. 100-110cm, sijoitus: 1/25
Kuujärven Kartano [estekisat 29.-30.10.02], lk. 100-110, sijoitus 9/18
Metsänkuiskauksen talli [estekisat 5.12.02], lk. 100cm, sijoitus: 3/9
Kuujärven Kartano [näyttelyt 9.12.02], lk. Suomenpienhevosoriit, sijoitus: LVK5, KUMA &
JS

FR Stud [estekisat 27.12.02], lk. 110-120cm, sijoitus: 7/35
Estekisat 13.4.03 (Lk. 100-110cm), Virtuaalitalli Mesimarja, sijoitus: 17/20

UUSIMMAT:

Estekisat 22.11.2003 (Lk. 80-100cm), El´ Catole, sijoitus: 13/20
Estekisat 3.12.2003 (Lk. 100-110cm), Virtuaalitalli Khand, sijoitus: 30/35
Estekisat 7.12.2003 (Lk. 90-110cm), Haamumaa, sijoitus:
Koulukisat 10.12.2003 (Lk. He C), VAHR, sijoitus:
Kenttäkisat 3.12.2003 (Lk. Ko He B, Re 90cm, Me 90cm), Kilpatalli Golden Willow, sijoitus: 5/14
Kenttäkisat 13.-14.12.2003 (Lk. Ko He B, Re 90cm, Me 90cm), Kallentalli Oy Kaamosmaa, sijoitus:

~

Jälkeläiset:

s. 4.8.2002 t. Kuujärven Kannel (e: TT Kirsikka)
s. 12.8.2002 t. Taikatuulen Syreenitär (e:
Pikku-Wiineri)
s. 19.8.2002 t. Taikatuulen Tähti (e:
Taikatuulen Tähden Tuike)
s. 2.9.2002 t.
Koivulan Pikku-Syrelli (e: Koivulan Manteli)
s. 1.11.2002 o.
M.K.Kettu (e: Pikkuenkeli)
s. 27.12.2002 o. Mesimarjan Taikuri (e: Taikatuulen Liinatar)
Astunut 11.9.2002 Hopeakuun Pehmiksen
Astunut 25.9.2002
Kuujärven Auringonkukan
Astunut 1.10.2002
Kuujärven Hopsun
s. 20.7.2004 o.
Viljamäen Puuhamies (e: Metsätähden Taika)

~

Kuvia:

 (Klikkaa kuvaa, niin näet sen luonnollisessa koossaan.)

Kaikki kuvat © Elina L.

~

Tekijänoikeudet tällä sivulla:
Kuva ©
Elina L. ; Kiitokset :)
Tausta ja teksti © Minna O. || Materiaali ei ole vapaata kopioitavaksi. Noudatathan tekijänoikeuslakia.