Huiskuhännät
BH RTK1 Story Goes Tommy Girl, Fin & S Mva Safe Keeper´s Anarkist sekä BH TK1 TK2 RTK1 RTK2 Kowhai Noname Warrior


Päiväkirja

Giara

Wanda

Woody

Omistaja

Pennut

Bobby-quarter

In memorian

Linkit

Vieraskirja

Etusivu


Fin & S Mva Safe Keeper´s Anarkist " Wanda"

*Pähkinänkuoressa*  *Luonne*  *Harrastukset*  *Tulokset*  *Terveystiedot*  *Kasvukuvat

 


Wanda nuorena tyttönä vuonna 2006


" Mitäs sitten tehtäs ?" 2010

 

 

Kuinka juuri Wanda päätyi minulle?

Rotuni kohdasta omistaja linkin alta voit lukea tarkemmin kuinka päädyin valkkariin rotuna. Itse Wandan minulle tulosta kerron tässä tarkemmin :)

Kun minulle selvisi, että olisi mahdollista ottaa pentu jo vuodelle 2006 (aluperin suunnittelin vasta kevättä 2007) alkoi tietysti itse pennun etsintä. Kesäkuussa olin jutellut mailitse oikein mukavan oloisen kasvattajan kanssa, jolle juhannuksena syntyi pentuja, ja kun huomasin että hän etsi sijoituskotia yhdelle juhannuspennulle niin eihän se auttanut kuin soittaa :)

Alunperin lähdin katsomaan All Perfec:ä " Rikkaa" (punapantainen pentu). Kasvattaja Pasasen Sari oli alkanut muuttaa mieltään ja hän kovasti toivoi voivansa pitää kyseisen pennun itse. Hän ei siis luvannut minulle mitään varmaa vaan osasi pitää jännityksessä ;) Katsomisreissun aikana alkoi itsestäni tuntua että punapantainen pentu ei ehkä olisikaan se minua eniten miellyttävä vaan aloin kovasti tykästyä pentueen ainoaan pitkäkarvaiseen narttuun. Se oli kuitenkin pentueen emän toiselle omistajalle, Rajakankaan Pirjolle, jo varattu, joten siitä oli vähän turha edes haaveille.

Asioilla on kuitenkin kummasti tapana järjestyä ja vierailumme aikana selvisi, että Pirjo etsi tuolle omalle pennulleen myös sijoituskotia. Sari otti hommasta paremmin selvää ja vain 5 minuuttia ennen kuin meidän täytyi Tytin kanssa lähteä junalle, selvisi että Anarkist voisi muuttaa luokseni sijoitusnarttuna Rajakankaan Pirjolta. Voi sitä onnea :)

Pari päivää myöhemmin lähdin uudelle reissulle Turkuun ja tuliaisina sieltä matkusti ihanaakin ihanempi pieni valkoisenpaimenkoira pentu, joka pitkällisen harkkinnan päätteeksi sai nimekseen Wanda.

 

 

Millainen koira on Wanda?

Wanda on aika monenlainen koira :D

Toisaalta Wanda on normaalielämässä melko rauhallinen koira. Jos me ihmiset teemme omia juttujamme, niin ei Wandan olemassaoloa edes huomaa. Se on rauhassa jossain, kun siihen ei kiinnitetä huomiota.

Toisaalta taas Wandasta löytyy heti intoa lähteä mukaan asiaan kuin asiaan, kun me ihmiset rupeamme jotain tekemään ;)

Wanda on perusluonteeltaan melko kiltti. Se ei tee oikeastaan koskaan mitään pahuuksia ja jos se joskus on sattunut jotain tekemään, niin se on myös hyvin nöyrää tyttöä sen jälkeen.

Wanda tulee hienosti juttuun kaikkien ihmisten kanssa. Omaa pihaa se saattaa vartioida komein haukahduksin, mutta vieraiden tullessa lähemmäksi, ottaa Wanda heidät vastaan iloisin hännän heilautuksin. Wanda ei ole yltiösosiaalinen. Se ei väkisin tunge itseään kenenkään syliin, mutta kaikki vieraat se käy kyllä haistelemassa ja jos joku sitä erehtyy rapsuttelemaan tai leikittämään, niin Wanda viihtyy kyllä tällaisen ihmisen kanssa. Jos vieraat eivät Wandasta paljon kiinnostu, niin Wandakin menee omiin oloihinsa ;)

Muitten koirien kanssa Wanda tuli nuorempana lähes poikkeuksetta toimeen. Iän ja äitiyden myötä ihan kaikkia koiria ei Wanda vanhempana enää sulattanut, mutta peruskäyttäytyä se kyllä osasi :)

Wanda on minun mielestäni ollut melko helppo koira. Perusarjen se oppi todella nopeasti ja ilman mitään suurempia opettamisiakaan. Toki täytyy muistaa, että vertaan Wandan pentuaikoja Giaran pentuakoihin, joten mikä tahansa koira saattaa silloin tuntua helpolta :D

 

 


Wanda poseeraa helmikuussa 2011


Wanda omalla sohvallaan Herukassa vuonna 2007


" Siis onks nää kaikki oikeesti mun...??"
Wanda ja lapset kesällä 2009