Isokummun lammastila    
ETUSIVU UUTISET TUOTTEET TILA MAISEMANHOITO LINKIT
Satu Kumpulainen / Kukonkyläntie 663, 69150 Eskola  /  isokummunlammastila@kotinet.com  /  040-7399027


Isokummun lammastila kasvattaa luonnonmukaisten tuotantosäädösten mukaisesti suomenlampaita. Emot laiduntavat kesät hoitaen Kalajoella luonnonsuojelualuetta ja Lohtajalla kultturihistoriallista perinnemaisemaa. Luomutuotannossa kaikki eläimet saavat laiduntaa kesällä ulkona ja muinakin aikoina jaloitella kelien sen salliessa. Ruokinnassa ei käytetä muita kuin säädöksien sallimia rehuja ja painoarvo on korsirehuruokinnalla lampaalle lajinmukaisesti. Ruokinta on myös gmo-vapaata.


Teurastus tapahtuu Polson Lammas Oy:n pienteurastamolla Toholammilla. Kuljetusmatka jää lyhyeksi ja eläinten kuljetus on hoidettu tilallisen omasta toimesta. Kuljetuskalusto on eläinlääkärin tarkastama ja tilalla on kuljetuslupa lampaille. Lisäksi kuljetuksesta vastaa eläintenkuljettajakoulutuksen suorittanut henkilö.


Lihalaatikko sisältää asiakkaan tilaaman joko puolikkaan tai kokonaisen karitsan hienopaloiteltuna ja vacuumiin pakattuna. Hienopaloittelussa liha leikataan: etuselkä, niska, potka, kylkirimpsut, paisti eli viulu, kyljykset, lapapalat ja jauhelihaa kupeesta. Koko ruho painaa noin 14-19 kg ja puolikas vastaavasti 7-9 kg. Liha toimitetaan asiakkaalle suoraan teurastamolta tuoreena ja ne säilyvät vacuumissa noin 10 vrk ilman pakastamista. Pakastimessa säilytys normaaleiden lihan pakastussuosituksien mukaisesti.

 
 


Lankoja Lihaa vacuumipakattuna