Luontaishoitola Solaren  ja Katjan kotisivut

   Butterfly DividerButterfly   

Koti
Hinnasto
Meditaatio illat
Kurssit
Nettikauppa
Katja + periaatteet
Auttajalista
Yritykset/ Ryhmät
MESSUT
Hiljentymishuone
Suolahuone
Infrapunasauna
Hierova tuoli
Energiahoito
Energiameridiaanihieronta
Shiatsu
Vyöhyketerapia
Intial.päähieronta
Aromaterapia
Shinkei-Terapia
Kukkaterapia
Homeopatia
Värit ja Chakrat
Ravintoterapia
Hiiva ja Suolisto
Linkit yht.tiedot
Opiskelut

    Flowers

Tervetuloa tuoksujen maailmaan!

Rose  Aromaterapia perustuu kukista, lehdistä, kasvin, hedelmän tai puun kuoresta tms uutettuihin eteerisiin öljyihin. Kasvien tehokkaimmin vaikututtava muoto on sen eteerinen öljy. Eteerisillä öljyillä voidaan vaikuttaa mm stressiin, päänsärkyihin, mielialaan piristämään tai rentouttamaan jne... Eri sairauksia on myös menestyksekkäästi hoidettu aromaterapian avulla.

Arvatkaapas millä Kleopatra voiteli laivojensa purjeet!? Huumasi tuoksuillaan vastarannan miehet... Ja mitä aineita  käytettiin ruumiiden palsamointiin. Eteerisiä öljyjä käytettiin ennen myös hajuvetenä.

RoseMiten hoito tehdään?

Hoidossa tehdään alussa haastattelu ja sen perusteella valitsemme yhdessä hoitoon sopivat öljyt. Aromaterapeuttisen sekoituksen täytyy olla asiakkaasta hyvältä tuoksuva! Hoidon alussa asiakas on alussa vatsallaan hierontapöydällä lämpimästi peiteltynä. Ensin käsitellään lempein rentouttavin ottein selkä ja jalat takaa. Välillä asiakas kääntyy ja edetään jaloista käsiin ja lopuksi tehdään rentouttava kasvojen ja dekoltee alueen hieronta. Hoidon tarkoituksena on imeyttää eteerinen öljy kehoon lempeän hieronnan avulla. Aromaterapiahieronnassa kehon pehmytkudoksia käsitellään kevein sively ja paineluottein. Hieronnassa yhdistetään sidekudos-, lymfa- ja klassisen hieronnan otteita. Hieronnan vaikutus ulottuu ihon ja ihonalaisen sidekudoksen kautta autonomiseen hermostoon ja verenkiertoon sekä sisäelimiin.

Rose Mihin hoidolla voidaan vaikuttaa?

Ehdottomasti rentouttavaan stressinpoistoon! Hoito on hemmotteleva ja rauhoittaa nauttimaan rauhallisista lymfaattisista hierontaliikkeistä. Jos olo on sellainen ettei tahdo voida keskittyä mihinkään tämä auttaa rauhoittumaan. Hoidossa tulevat vaikuttamaan myös jokaisen eteerisen öljyn hyvää tekevät ominaisuudet. Hoidon aikana hoitaja huolehtii että hoidettavalla on hyvä ja turvallinen olo hoidon aikana.

Käytän hoidoissani pääasiassa Primaveran tuotteita jotka ovat laadultaan huippuluokkaa ja useimmat luomulaatuisia. 

          Dove  Rose    Dove   Rose  Dove  Rose   Dove  

Muutama eteerinen öljy vaikutukset ja käyttö:

Appelsiini: Unettomuus, ahdistus, masennus, ruoansulatusongelmat, lasten vatsankouristukset, raskausarvet, sydämentykytys. Mielialaa kohottava öljy!

Piparminttu: Hermosärky, päänsärky, migreeni, kurkkukipu, lihaskivut, matkapahoinvointi, poskiontelotulehdus, flunssa, astma ja ihon kutina. Mieltä piristävä öljy! (lukee tuoteselostuksessa esim kylmävoiteissa käytetään niissä)

Kamomilla: Päänsärky, unettomuus, migreeni, ihottumat (atoopikot), akne, palovammat, pienet haavat ja tulehdukset, ripuli, helpottaa ruoansulatusta ja koliikkia, lihaskivut, reuma ja niveltulehdukset, kivuliaat ja epäsäännölliset kuukautiset, pms oireet ja vaihdevuodet. Mieltä rauhoittava, rentouttava ja ahdistusta lieventävä.

Rosmariini: Muistin virkistäjä, pääkivut, ruoansulatusongelmat, maksaa vahvistava, hermostoa vahvistava, reuma, niveltulehdukset, ehkäisee kouristuksia, tasapainottaa kuukautiskiertoa, influenssa, poistaa nesteitä, huimaus, vilustuminen ja normalisoi verenpainetta. Luinpas vielä jostain että virkistää ja voimistaa silloin kun laiskottaa! :) (Ei saa käyttää jos korkea verenpaine jatkuvasti!)

Sypressi: Supistava, suonikohjut, turvotukset, peräpukamat, kouristava yskä, hengityselinten ongelmat, flunssa, hermostoa rauhoittava.

Kataja: Rauhoittava, unettomuus, ahdistus, ripuli, koliikki, selluliitti, suonikohjut, peräpukamat, munuaisia vahvistava, rasvainen iho, vatsakivut ja ilmavaivat. Kivuliaat ja epäsäännölliset kuukautiset.

Eukalyptus: Astma, hengitysteiden infektiot, herpes, finnit, reuma ja niveltulehdukset, virtsatietulehdukset, migreeni, hermosärky, vahvistamaan munuaisten toimintaa. Antiseptinen, puhdistava, kuumetta alentava ja limaa irroittava. Mieltä virkistävä!

Tea tree: Monikäyttöinen & antiseptinen, desinfioiva, puhdistava, yskä, hilse, sienet, känsät, syylät, auringon polttama iho, suun haavaumat, vatsakatarri, keuhkoputken tulehdus. Viilentävä.

Jasmiini: Masennus, ahdistus, paniikkihäiriö, unettomuus, rauhoittava ja rentouttava. Lievittää stressiä... Mystisen naisen öljy.

Mandariini: Ruoansulatusongelmat, raskausarvet( ehkäisy & hoito pohjäöljyyn sekoitettuna), virkistävä ja mielialaa kohottava öljy. Rauhoittaa hermostoa.

Greippi: Antaa voimaa & kohottaa mieltä! Tätä kehuttu todelliseksi ilon öljyksi!

Laventeli: Rauhoittaa monin tavoin, helpottaa tulehdusta, laskee verenpainetta, sopii lapselle rauhoittamaan flunssaista oloa ( tippa tyynynkulmaan ). Ainut öljy mitä voi käyttää raakana tipan tai kaksi vaikka suoraan kipeään ranteeseen...

Patsuli: Laihduttajan öljy, vie ruokahalun ja kiihdyttää aineenvaihduntaa! "Aistillinen"

Minulta voi ostaa ainakin Laventelia, Appelsiinia, Eukalyptusta, Tea-Treetä, Bergamottia, Rosmariinia... 

Eteeristen öljyjen käyttömahdollisuudet ja vinkit:

Hieronta: Kotikäyttöön sekoitussuhteet on koko vartalon käsittelyyn 15ml Pohjaöljyä ( esim oliiviöljy kotikäytössä ) ja 6 tippaa valikoituja eteerisiä öljyjä. Ja ei kun kippo isännälle käteen ja hierontakomennus! :) Jos öljyllä hierotaan vaikka jalkapohjia tai vain selkä niin annostus on 2-4 tippaa eteeristä öljyä ja teelusikallinen oliiviöljyä...

Kylpy tai Jalkakylpy: Aromaattinen kylpy on aromaterapian tärkeinpiä hoitomuotoja. Veden lämpö auttaa eteeristen öljyjen imeytymistä kehoon ja tuoksumolekyylit kulkeutuvat höyryn mukana hengitysteiden kautta elimistöön. Käytössä sekoita ensin 4-6 tippaa eteeristä öljyä ruokalusikalliseen hunajaa, molkosania, kermaa  tai  maitoa.  Sitten vasta sekoita kylpyyn. (Voi sekoittaa myös nestemäiseen saippuaan)

Inhalaatio: Eteeristen öljyjen sisäänhengittäminen  lievittää nopeasti hengityselinten vaivoja sekä stressiä. Voit käyttää tuoksuliinaa, johon tiputat 1-2 tippaa eteeristä öljyä. Hengitä syvään 2-3 kertaa. Kanna tuoksuliinaa mukanasi! Höyryhengitys: Lisää 2-4 tippaa eteeristä öljyä kulhoon jossa kuumaa vettä. Sulje silmät ja hengitä kuumaa höyryä. EI SOVI ASTMAATIKOILLE!!

Tuoksulamppu: Eteeristen öljyjen  polttamista varten valmistettu lamppu. Huoneilmaan vapautuu tuoksumolekyyleja ja ne desinfioivat & raikastavat huoneilmaa. Täytä lampun vesikulho kylmällä vedellä ja lisää 1-6 tippaa eteeristä öljyä.

Tuoksukivi tai patsas: Laita huokoiselle kivelle 2 tippaa eteeristä öljyä. Näin saat raikastettua ilmaa ja helpotettua esim nuhaa eukalyptus tai piparminttu. Piristämään mieltä appelsiini tai sitruuna!

Hauteet: Eteerisistä öljyistä valmistettu haude auttaa säryissä, turvotuksissa sekä nyrjähdyksissä. Eteeriset öljyt sekoitetaan maitoon tai alkoholiin ja seos kaadetaan pieneen vesimäärään, jolla kostutetaan puuvillakangas, ja se asetetaan hoidettavalle alueelle. Hauteen päälle kannattaa laittaa muovikelmu ja vaikkapa pyyhe. Hauteen annetaan vaikuttaa kaksi tuntia.

Sauna ( Kiuluun, tuoksukuppiin tai löylynhenkeen ): Saunan lämmössä tuoksumolekyylit vapautuvat hengitysilmaan ja imeytyvät kehoon nopeasti. Täytä kiulu heti vedellä ja lisää löylyveteen 1-5 tippaa eteeristä öljyä jo silloin kun laitat saunan päälle tai sytyttelet. Vaihtoehtoisesti voit laittaa vuolukiviseen tuoksukuppiin tai löylynhenkeen 1-3 tippaa.

Suuhuuhtelu: Suuhuuhtelulla voidaan desinfioida suun bakteereja ja samalla hoitaa kurkkukipua ientulehdusta tai suun haavoja. Lisää lasilliseen vettä 1-2 tippaa eteeristä öljyä sekoita hyvin ja huuhtele suu.

Puhdistus ja desinfiointi: Kodin siivouksessa voidaan käyttää eteerisiä öljyjä koska ne ovat tehokkaasti bakteereita tuhoavia ja hyväntuoksuisia. Lattian ja pölyjen pyyhkimisveteen voidaan lisätä 2-5 tippaa  eteeristä öljyä. Ei sovellu lakatuille pinnoille!

Lisää pyykinhuuhteluveteen muutama tippa eteeristä öljyä!  Saat "terapeuttisen" hyvältä tuoksuvaa pyykkiä! :)