Luontaishoitola Solaren  ja Katjan kotisivut

   Butterfly DividerButterfly   

Koti
Hinnasto
Meditaatio illat
Kurssit
Nettikauppa
Katja + periaatteet
Auttajalista
Yritykset/ Ryhmät
MESSUT
Hiljentymishuone
Suolahuone
Infrapunasauna
Hierova tuoli
Energiahoito
Energiameridiaanihieronta
Shiatsu
Vyöhyketerapia
Intial.päähieronta
Aromaterapia
Shinkei-Terapia
Kukkaterapia
Homeopatia
Värit ja Chakrat
Ravintoterapia
Hiiva ja Suolisto
Linkit yht.tiedot
Opiskelut

    Flowers

Intialainen päähieronta on vuosituhansia vanha hoitomuoto, joka "syvärentouttaa" ja poistaa stressiä. Eurooppaan Englantiin sen toi ensimmäisenä Fysiatriaan perehtynyt mies nimeltään Narendra Mehta vuonna 1978. Hän kehitti päähierontaa lisäten siihen kaulan, hartiat, kasvot ja erikoistekniikoita.Yksi Mehtan oppilaista, irlantilainen Dee Ahern toi sen suomeen vuonna 1999. 

Intialainen päähieronta on osa ayurvedista perinnettä jota on harjoitettu Intiassa jo yli 5000 vuotta. Intiassa pääasiassa naiset hierovat toisiaan kylässä ja kotona. Mutta miehetkin pääsevät nauttimaan tästä esim. parturissa käydessään.

Hoito:

Omat vaatteet saavat olla päällä ja hoito tapahtuu hoidettavan istuessa mukavasti tuolilla. Hoidossa käydään läpi hartiat, käsivarret, rintakehä, pää ja kasvot. Hoito etenee lempeästi hangaten, painellen tai pyörittelevin liikkein ( uusi kampaus syntyy hetkessä :) ) Jokainen hoito pyritään tekemään rentouttavin liikkein yksilöllisesti tuntemuksien mukaan. Yleensä intialainen päähieronta on kevyempi hoito mutta hartioiden kohdalta hoidettaessa moni toivoo voimaa lisättävän ja hoidon kevenevän loppua kohti. 

Hoidon vaikutuksia:

Syvä rentouttava, poistaa masennusta & ahdistusta. Voi auttaa migreeniin ja muihin pääkipuihin. Hyvä stressinpoiston apuna. Auttaa kestämään henkisiä paineita. Lievittää niska-hartia jäykkyyttä. Saattaa helpottaa unettomuutta! Alentaa verenpainetta. Elvyttää pään verenkiertoa.  Hoito on samalla virkistävä, rauhoittava ja rentouttava!

Hoito ei sovellu, jos on :

Aivoverenkiertohäiriöitä, akuutti flunssa tai kuumetta, akuutti syöpä tai  mikä muu tahansa akuutti tilanne (humala, paikallinen infektio, tarttuva ihotauti, avohaavat päässä) Epilepsia, sydämen tahdistin.

Muuta:

Hoidon jälkeen ei suositella saunaa välittömästi eikä nautintoaineita, koska hoito voi olla muuten herkistävä ja saattaa purkautua vaikkapa itkuna. Terve ihminen voi ottaa hoitoja parikin kertaa viikossa, jos paljon lääkkeitä silloin kerran viikossa. 

Suosittelen tätä stressaantuneelle, kiireiselle ja syvääkin rauhoittumista kaipaavalle. Pään hieronta rauhoittaa ja rentouttaa koko kehoa sekä mieltä!! 

Hoidon kesto solaressa on 45 minuuttia.

Oma kokemus hoidosta oli erittäin rentouttava!

Voit valita oman tuntemuksen perusteella kevyen tai lujan mutta lempeän hieronnan. Muista kertoa toiveestasi! :)

Angel