Luontaishoitola Solaren  ja Katjan kotisivut

   Butterfly DividerButterfly   

Koti
Hinnasto
Meditaatio illat
Kurssit
Nettikauppa
Katja + periaatteet
Auttajalista
Yritykset/ Ryhmät
MESSUT
Hiljentymishuone
Suolahuone
Infrapunasauna
Hierova tuoli
Energiahoito
Energiameridiaanihieronta
Shiatsu
Vyöhyketerapia
Intial.päähieronta
Aromaterapia
Shinkei-Terapia
Kukkaterapia
Homeopatia
Värit ja Chakrat
Ravintoterapia
Hiiva ja Suolisto
Linkit yht.tiedot
Opiskelut

    Flowers

Ravinto olkoon lääkkeesi ja lääke ruokasi (Hippokrates)

Kaikkea ei todellakaan voi saada ruoasta. Vaikka söisit kuinka terveellisesti. Koska ruoan ravintotiheys on laskenut kaikkien käsittelyiden / jalostamisen ja maaperän köyhtymisen vuoksi 

Tässä kääntyy kyllä perinteinen ravinto ympyrämme ihan totaalisesti... Koulussa tuli luettua ravinto-oppia 10v sitten, ei kyllä yhtään kuulostanut samalta... Kevyitä tuotteita on nostettu jalustalle. Miksi? Muka hyvää tekevät ominaisuudet. Nyt onkin ollut pinnalla aspartaamin syöpää aiheuttava ominaisuus! Sorbitoli ja ksylitoli aiheuttaa sitten ripulia ja normaalin suoliston bakteerikantojen katoamista tai häiriötilaa. Eli kohta on sitten vatsa kovalla eikä toimi kun makeutusaineita käyttää liikaa... Todettu juttu itsellä! Olin ennen himo dietorelle syöjä... Maha toimi aina kun noita söi mutta muuten ei sitten oikein toiminutkaan... 

Vatsan toiminnasta: Eli terveellisin on se että vatsa toimii säännöllisesti etkä ole liian löysällä tai kovalla. Jos olet jatkuvasti ripulissa / vatsa löysällä tai kovalla. Pääsee suolistoon helposti kertymään kuona-aineita mitkä voivat aiheuttaa sinulle ravinto-aineiden imeytymishäiriöitä ja sitä kautta stressiä, väsymystä jopa masennusta. Koska ravinto-aineet ei pääse imeytymään ei siis myöskään auta väsymykseen vitamiinit koska nekään ei pääse imeytymään.  Ei turhaan puhuta että suolisto on meidän kakkosaivot! Suolistoa kannattaa helliä siis! Kun lisäät kuituja ruokavalioosi vatsa toimii paremmin, kuidut vievät suoliston sisältöä nopeammin eteenpäin ja vaikuttavat myös suoliston seinämiin kuonaa poistavasti. Kuiduilla on myös laihduttava vaikutus. Kun syöt kuituja ne vaikuttavat myös ravinto ja hivenaineiden paremmin imeytymiseen!

Kevyt tuotteet eivät ole terveellisiä. Niissä lisä, väri ja mahd. säilöntä-aineita! Miettii sitten mitä ne saavat elimistössä aikaan... Suolisto kerää paljon kuonaa itseensä. Se kevyt keijukin on harmaata mönjää meijeri käsittelyssä ennen kuin siihen on lisätty väri aineita yms.... 

(Sain vinkin työntekijältä Maitokolmiosta että Della olisi hyvä margariini sitä ei ole käsitelty moneen kertaan! Se on voin ja rypsiöljyn seos...)

Kaikki käsitellyt ruoka-aineet esim: valkoiset jauhot, sokerit, on "huonoja" eli nopeita hiilihydraatteja. Tuota asiaa voi myös miettiä siltä kannalta että miten oli 1900-luvun alussa. Kuinka radikaalisti maidon, jauhojen, sokerin yms käsittely muuttunut.( Sitä vehnäjauhoakin löytyy melkein joka leivästä vaikka ruisleiväksi leipää sanotaan ) Olkaa tarkkoina... Asiat ei aina ole sitä miltä näyttää...

Jonkun verran voi myös katsoa ruoan glykeemistä indeksiä. Eli miten pidät verensokerisi tasaisena koko ajan. Suosi hitaita hiilihydraatteja.  Hyvän glykeemisen indeksin omaavia tuotteita : Hedelmät, kaurapuuro, täysjyväviljatuotteet. Kun ruokaan lisätään viinietikkaa, pellavan siemeniä, hedelmää tai kauranleseitä. Laskee sen glykeeminen indeksi myös!

Jo pelkkä ruoanvalmistus tuhoaa vitamiineja. Valmistuksessa kannattaa suosia ennemmin sähköhellaa kuin mikroaaltoja... Vielä parempi jos puuhella... Ja käyttää sitä myös... :) On tutkittu että C-vitamiinia häviää ruoanlaitossa 50%. Että marjat kannattaa syödä ihan sellaisenaan tai pirtelössä... Jos tykkää niistä kiisseleistä niin laittaa marjat jäisinä viimeiseksi kiisselipohjan joukkoon näin minimoi vitamiinien hävikin!

Ohjeita:

 Angel Vatsaa hellivä Energiapirtelö aamun piristykseksi tai välipalaksi! 

Banaani ja 2 dl  mitä tahansa marjoja pakkasesta, 2rkl kauran leseitä, 1rkl seesaminsiemeneitä, 1rkl pellavan siemeniä, 1rkl auringonkukan siemeniä kuorettomina :). Noin 3dl omppu tai appelsiinimehua. Myös soijamaito tai kauramaito tms käy... Porkkanamehuakin testasin... ( isäntä ei tykännyt )...

Nämä laitat sitten sekoittimeen ja pidät minuutin päällä. Voit tehdä myös sauvasekoittimella. Mutta ei tule yhtä kuohkea kuin sekoittimessa. Kahteen isoon lasiin ja mahtava energia juoma aamun aloitukseksi vaikka! Ja muksutkin juo... Banaani pehmentää makua ettei sokeria tarvitse välttämättä laittaa. Jos laittaa niin ruokosokeria ruokalusikallinen...

(Tästä terveyspommista saat ainakin kalsiumia, kaliumia, magnesiumia, c-vitamiinia, B-1, B-3, B-6, e-vitamiinia, omega-3 & 6 rasvahappoja ja foolihappoa!) Mahan saat myös toimimaan! Suolisto tykkää kuiduista ja pellavansiemenistä...

Angel  Kevytlevite: 

Valuta kermaviiliä suodatinpussin läpi yön yli.. Seuraavana päivänä voit maustaa yrteillä tai puristetulla valkosipulin kynnellä jne... (jos tykkää suolaisesta voi laittaa vähän yrttisuolaa joukkoon)

Angel  Levite: 

100gr voita ja 1dl kylmäpuristettua luomurypsiöljyä. Mausteeksi 2 valkosipulin kynttä tai yrttejä. (ruohosipulin varsia, basilikaa, persiljaa)

No niin herää kysymys miksi noita aineksia.... Kauran leseet ja siemenet edistää mahan toimimista! Ja sisältävät hyviä vitamiineja! Hedelmät ja marjat melkeinpä tietää että ne on terveellisiä mutta auringonkukan siemeniä en ole ennen pitänyt terveysruokana!

Muuta muutosta... Siirryin suosimaan luomua hiukan enemmän en kaikkea. Siirryin oikeaan voihin! ( Isäntä ei tykännyt taaskaan ) Nyt meillä käytetään Dellaa ja Oivariinia mitä ei ole käsitelty "kahtakymmentäkertaa" se on voin ja rypsiöljyn maistuva seos! Benecoolit ja beselit sai kyytiä! Maidon kulutusta en vähentänyt kun en muutenkaan käytä kuin kahvissa. Maitotuotteet iso?  Suomi on osteoporoosin kärkimaita vaikka täällä juodaan maitoa! Jotain vikaa kuvassa? Ja miksi muissa maissa jossa ei käytetä maitoa ei ole niin paljon osteoporoosia? Teoriaa... Maitotuotteissa kalsium huonosti imeytyvässä muodossa? 

No mistä sitten kalsiumia jos ei maitoa... Jotta kalsium voi yleensä imeytyä tarvitaan d-vitamiinia ja magnesiumia! Magnesium edistää illalla otettuna unen tuloa myös! (magnesiumiahan ei maidossa ole... jotta "mamma" vahvistaisi luustoa niin pitää saada magnesiumiakin!) Muuten paljosta maitotuotteista ei ole hyötyä!

Vastalypsetyssä maidossa ei ole mitään vikaa... mutta kuka sitä saa on todellakin erikoisasemassa! Tällaista olen myös kuullut useamman suusta että ne joilla on ollut lehmiä ennen ja ovat siirtyneet käyttämään kaupan "käsiteltyä" maitoa ovat saaneet laktoosi intoleranssin. Ei toki kaikki varmaan mutta aika moni...

Suolasta. Terveelliseksi mainostettu pan suola ei olekaan niin terveellistä... Käsitelty suola sisältää myös lisä- aineita eli toista "myrkkyä" laitettu toisen myrkyn ( natriumin ) tilalle... Tavallisesta suolasta on poistettu ne mineraalit mitä normaalisti suolan mukana olisikin. Ja suola sitten tämän vaikutuksesta syö elimistöstä niitä entisiä "kavereita"... Eli liian runsas suolan käyttö vie kalkkia ja kaliumia elimistöstä pois. Mikä osaltaan taas sitten vaikuttaa osteoporoosin syntyyn. Mikä suola sitten on hyvää niin vuoristoilta saatu suola... Himalajan suola ( saa hyvin varustetuista luontaistuotekaupoista ) Siinä on ne hivenaineet ja kivennäiset vielä tallella. Eli ne "kaverit" mitkä suolassa normaalistikin olisi. Ruususuolassa on myös kaverit tallella ja sitä saa minulta!  2kg / 17,50e  tai ½kg /5,80e  lasipurkissa.

Sokerista. Terveellistä sokeria eli intiaanisokeria kannattaa suosia! Sitä saa minulta  4kg / 25e 

Kahvista... Voi ei juuri kun olin alkanut tykätä kahvista. Kuppi päivässä... Suositeltavaa. Onhan se sekin tiedetty ettei se terveellistä ole. Mm. Rasittaa maksaa ja munuaisia.

Tässä esimerkkejä mistä saat mitäkin!

Ruusunmarja 100gr : sisältää kalsiumia 350mg, 10 kertaa enemmän c-vitamiinia appelsiiniin verrattuna & A-vitamiinia!

Pellavansiemenet: Kalsiumia!

Seesaminsiemenet: Kalsiumia 980mg! ,305mg magnesiumia, foolihappoa, B 6 & B 3 vitamiinit! Tätä myös pirtelöihin!

Auringonkukansiemenet: B 1, B 3, B 6, E-vitamiinit ja magnesium!!!

Kananmuna: A-vitamiinia, B 3 ja B 5, B 12. Biotiinia eli H- vitamiinia. E-vitamiinia. Keltuaisessa myös foolihappoa!

Lohi: A-vitamiinia, B1, B3, B5, B6, B12, D-vitamiinia... Ja niitä hyviä rasvahappojahan kalasta löytyy!!!

Divider           

Hyviä ravintolisiä : Mivi total plus, E-epa ja Bio-Carnosin.  Itse käytän Mivi Total flexiä  joka on vielä tehokkaampi kuin plus! Nestemäisenä imeytyvyys elimistöön parempi. Sisältää kolloidisia mineraaleja! Olen huomannut että elimistö on paljon vastustuskykyisempi...  Ja piristyneemmän olon huomasi muutaman päivän käytön jälkeen. Eli suosittelen!!! E-epaa myös otan päivittäin ja sitä syö myös koko perhe. Siinä on erityisen paljon omega 3 rasvahappoja. Jotka ehkäisevät/hoitavat mm. masennusta, stressiä, lukihäiriöitä, korkeaa kolesterolia, oppimishäiriöitä ja sydän/verenkiertosairauksia... Tästä menossa kokeilu saanko vaikutettua kolesteroliini Epalla miten... Ainakin stressinsietokyky on parantunut. Jälk. huom kolesteroli on laskenut!!!

Millä kolesterolin saa alas? Kolesteroli muodostuu yli 90%:sti maksassa. On tutkittu myös mielen mahdollisuutta kolesterolin nousuun. Että kolesteroli nousisi stressaavan elämän tilanteen aikana.. Eli take it easy! Jos ei saa ensin omin kokeiluin tai ohjein laskemaan kolesterolia on vasta sitten syytä miettiä pillereitä.

- Painonpudotus 5-10% ( välttäen lisä-aineita! )

- Kevyttä liikuntaa... 3-5krt viikossa

- Kuitupitoinen ravinto ( marjat, energiapirtelö, puurot, täysjyväviljatuotteet )

- Kotiruoka kunniaan alusta loppuun asti valmistettu!

- Parsakaalta ja kunnon ruisleipää! (voita voit ripaista leivän päälle niin että läpi näkyy!)

- Omaksut terveelliset elämäntavat loppuelämäksesi!

- Herkuttele vain silloin tällöin sipseillä, pizzalla tms...

Kananmunassa on vähintään yhtä paljon kolesterolia laskevia aineita kuin nostavia eli saa syödä kohtuudella! Muna per päivä! ( Katso mitä kananmuna sisältää ed. )

Lisää näistä tutkituistakin asioista voi lukea sivuilta :   www.biovita.fi

Laitan myöhemmin tänne linkkiä sivuille josta voit lukea mitä oireita tulee jos jokin puutos elimistössä. Erityisesti urheilijoilla ja imettävillä / tulevilla äideillä on monen vitamiinin suhteen lisätarvetta. ( lihaskuntoon ja lihasten energian saantiin vaikuttaa B2) lisää urheilijoilla suorituskykyä... Tasapainon saavuttamiseksi pitää b-vitamiineja jaksaa syödä se muutama kuukausi!!! Kannattaa muistaa se ettei elimistö pysty hetkessä korjaamaan vajetta!

Jos elimistössä on jotain häiriötilaa, sairautta tms.. Voi niihin yrittää vaikuttaa ravinnon  ja hyvälaatuisten ravintolisien kautta! Kokeilla ainakin kannattaa! Ja se kokeilukin pitää malttaa syödä loppuun asti! :) Tasapaino ja teho ei välttämättä tule hetkessä... Ja se voi vaatia myös useamman kuukauden! 

Divider

Ok! Siis jatkossa minulta voi halutessaan saada ravintolisiin ja ruokaan liittyviä vinkkejä. Pohjautuen aikaisempaan ravitsemisalan koulutukseeni ja näihin ravintoterapian jaksoihin. Sekä osaksi omaan kokemukseen näistä. Jokainen aina voi vertailla vitamiinilisiä ja määriä Mivi total flexiin ( jossa yli sata eri "ainetta" ). Ja yksikin heikko lenkki saattaa vaikuttaa oloosi tai muiden imeytymiseen. Vertaa määrää mitä löytyy juuri sinun vitamiinilisästäsi. Ja mitä ja montako hivenainetta / vitamiinia se sisältää?

Mivi Total tuotteita saa ainakin Vieskan Luontaistuotekaupasta ja minulta!

 Angel  Alhainen hemoglobiini ja rautavarastot vähänä?

 - Rautakuurille  sanoo perinteinen lääketiede. Ota rauta c-vitamiinin kanssa mutta... arvot ei vain nouse mistä johtuu?

Olisiko niin että pelkkä rauta ei riitä! Imeytymiseen, kuljettamiseen ja  varastoitumiseen tarvitsee  keho C-vitamiinia, B-12 vitamiinia (kobalamiinia) ja kalsiumia. Ja hiukan kupariakin... Paras siis ottaa nestemäisenä kasviperäisenä rautalisänä. Löysin ainakin raskausaikana apteekista tätä. Se sisälsi myös b-vitamiinia ja c- vitamiinia ainakin. Ja muita raudan parempaan imeytymiseen tarvittavia aineita. Tätä ainetta mainosti naapurin täti... :) Kiitos hänelle, arvot nousi silloin Kimin odotusaikana. Vointi ja jaksaminenkin parantui huomattavasti koska alhainen hb vie voimat... Luontaistuotekaupasta löytyy luonnonainesosiin perustuvana myös! 

Nokkosesta löytyy lähes kaikki mitä veri tarvitsee parantuakseen... (Luontaistuotekaupoista Nokkosin puriste 6,40e ) Voi ottaa 2-3 viikon kuurin pari kertaa vuodessa.

Hiukset on veren kruunu ( sanoo kiinalaiset ) Hiusten kunnosta näkee monta asiaa... väristä ja pysyykö ne päässä! :) Asialla yhteyksiä siis myös tänne. Näillä näkymin ne pysyy taas päässä mutta toisinkin on ollut! Ja silloin ei paljon naurattanut...

Angel  Nautein odotusaikoinani vitamiineja aika ajoittain ja eniten tyttöä odottaessani. Silloin ei lähtenyt hiukset imetysaikana ollenkaan. Söin täysin surutta lisäkalsiumia, kalanmaksaöljykapseleita ( vauvan aivot tarvitsee kehittyäkseen hyviä rasvahappoja ) ja monivitamiineja. En ole ole kärsinyt synnytyksen jälkeisestä masennuksesta. (Josta ajattelen että oma osansa sillä että vauva "syö" äidiltä vitamiineja yms ) Vitamiinien puute vaikuttaa stressinsietokykyyn ja mieleen yleensäkin! Ja tarve imetys ja raskausaikana suuri! Mutta semmoista lisäkivaa tulossa että suomen laki vaatii tekstin vitamiinilisien kylkeen että ei suositella raskaana oleville! Perusteena se ettei niitä ole tutkittu heillä. Eli hyviäkin luonnontuotteita jää monella äidillä ostamatta vaikka käytännöllisesti katsoen mitään vaaraa ei ole. Mitä tästä seuraa... Voi kukin miettiä itsekseen... (enemmän olisin huolissaan synteettisten lääkkeiden käytöstä raskausaikana tai imetysaikana ) 

On "sikoja" helmien joukossa sen myönnän ja aina kannattaa luottaa asiantuntevaan palveluun näissä asioissa. Suosittelen pieniä hyvin palvelevia luontaistuotekauppoja tässä lähistöllä! Ja täältä pesee vinkkejä myös.. Luottakaa laatuun! Niinhän sitä tehdään vaatteidenkin kanssa vai mitä!?

Rda saantisuositukset on testattu terveillä ihmisillä. Todellisuudessa useampien ihmisten tarve on suurempi kun näitä "erikoistilanteita" on. Esimerkki "erikoisista" tilanteista: Stressi kuluttaa jopa viisinkertaisen määrän tiettyjä vitamiini ja hivenaineita. ( stressistä kun seuraa tiettyjen vitamiinien puute ja puutostila voi aiheuttaa väsymystä jopa masennusta.. ) Twinlabin Stressi-B valmistetta suosittelen tässä tapauksessa.

Oma vinkkini on että ottakaa vitamiinilisiä ja seuratkaa tutkimuksia... Parempi ehkäistä, kuin hoitaa mahdollisia seurauksia!!!!!!!!!

Nonniin paatospuheet stop, kukahan jaksoi lukea? :)

Angel