Luontaishoitola Solaren  ja Katjan kotisivut

   Butterfly DividerButterfly   

Koti
Hinnasto
Meditaatio illat
Kurssit
Nettikauppa
Katja + periaatteet
Auttajalista
Yritykset/ Ryhmät
MESSUT
Hiljentymishuone
Suolahuone
Infrapunasauna
Hierova tuoli
Energiahoito
Energiameridiaanihieronta
Shiatsu
Vyöhyketerapia
Intial.päähieronta
Aromaterapia
Shinkei-Terapia
Kukkaterapia
Homeopatia
Värit ja Chakrat
Ravintoterapia
Hiiva ja Suolisto
Linkit yht.tiedot
Opiskelut

    Flowers

Shiatsu on lempeä koko kehon hoitomuoto. 

Mikä hoito on paras jos on niska, selkä,  jumissa, vatsakipuja, stressiä, unettomuutta ja pää kipeä? Shiatsu!

Shiatsu on peräisin Japanista. Alunperin se on lähtöisin erilaisista itämaisen lääketieteen  muodoista, kuten akupunktuurista ja yrttilääkinnästä, sekä ravintotietämyksestä ja kehon harjoitusmuodoista. Se on kokonaisvaltainen terapiamuoto jolla hoidetaan niin mieltä kuin kehoakin. Oikein tehtynä tehoaa niin emotionaalisiin kuin ruumiillisiin ongelmiin.

Miten hoito tehdään ja mitä hoidossa tapahtuu?

Hoito tehdään lattialla futonpatjalla. Omat vaatteet saavat olla päällä. Se auttaa hoitajan saamaan yhteyden hoidettavan energiaan myös eikä vain hänen kehoonsa. Hoidossa annetaan kehollesi eräänlaisia viestejä akupisteiden kautta että se pystyisi itse poistamaan kehoasi haittaavat häiriötilat ja toimimaan oikein! 

Shiatsu muodostuu sanoista shi joka tarkoittaa sormea. Ja atsu joka tarkoittaa painamista. Eli "peukalon painallus". Hoidossa käsitellään käden ja peukalon painallusten avulla kehon energiaradat (meridiaanit) läpi. Apuna voidaan käyttää sormien lisäksi kämmeniä, kyynärpäitä ja jalkoja. Pyöritykset, keinuttelut ja venytykset voivat kuulua myös hoitoon. Keho käsitellään päästä varpaisiin asti!!!

Välillä joudutaan painamaan aika lujaakin että hoito tehoaa sisäisesti. Eli hoito voi väliin tuntua kivuliaalta ja väliin rentouttavalta. Hoidon tarkoituksena on saada kehon omat energiat virtaamaan vapaasti jolloin keho tasapainottuu.

Sama periaate on akupunktiossa että neulojen avulla liikutetaan kehon omia energioita... Mutta mistään ei tule lisää jos omat ovat vähissä?! Ellei käytetä tulineuloja. Siksi shiatsuun voi siis kuulua moxibustiota joka tuo lämpöä kehoon tai mikrokuppausta joka vie taas kuumuutta pois joka aiheuttaa häiriötiloja.

Tiesittekö muuten että taitava akupunktion osaaja hoitaa kaikki asiakkaan vaivat muutamasta jopa yhdestä pisteestä. Suosittelen ennemmin kiinalaisen lääketieteen osaajan akupunktiota ettei neuloja laitettaisi toisia vastaan taistelevien pisteiden kohdille... Toki jos saa itse valita minne neulat laitetaan se on eri asia...  ( Kerään tässä rohkeutta että kävisin kokeilemassa neulatyynynä oloa! ) Oikein käytettynä akupunktio on tehokasta. Tätä jopa länsimaalaiset lääkäritkin ja terveydenhuollon osaajat suomessa opiskelevat! 

Shiatsu on siis neulakammoisen vaihtoehto akupunktiolle!!! Luulen että hoidosta voidaan tehdä enemmän mieltä hoitava lempeän kosketuksen ja hieronnan avulla.

Hoitohaastattelu:

Pitkissä hoitosarjoissa tehdään hoitohaastattelu jossa selvitetään esim: Hoitoon tulon syy ja mihin voidaan vaikuttaa hoidolla. Hoidon edetessä akupisteiden kiputilat myös kertovat asiakkaan vaivoista... Näihin saa myös vinkkiä miten kotona pystyy itse hoitamaan itseään tai kaveria!

Mihin Shiatsu on hyvä?

- Erinomaista rentouttamaan ja virkistämään monipuolisesti koko kehoa. 

- Lievittää jännitystiloja. Tehostaa hengitystä ja verenkiertoa. 

- Parantaa terveyttä ja hyvinvointia. Lisää tietoisuuttasi kehon voinnista ja mitä itse voisit tehdä!

Shiatsulla voidaan hoitaa mm. migreeniä, fibromyalgiaa, päänsärkyä, ala selkävaivoja, niska-hartian jännitystiloja,  tenniskyynärpäätä, stressiä, ruoansulatusvaivoja, unettomuutta, väsymystä, lievää masennusta, ahdistusta, mielen erilaisia negatiivisia tunnetiloja ja jne... 

Jos on jotain erityistä vaivaa hoidettaessa hoidon säännöllisyys alussa n 3-5 krt viikon välein on tärkeä! Lisähoidon tarpeen huomaa myös siitä että hoidon jälkeen tulee kylmä. ( Johtuu siitä että kuona-aineet lähtee kehossa liikkeelle ) Mutta jos haluaa ylläpitää hyvää oloa ja ehkäistä sairauksia kerran kuussa on riittävä käynti väli tai kun siltä tuntuu! 

Mihin perustuu?

Itämainen lääketiede perustuu ajatukseen kahdesta maailmankaikkeudessa ikuisesti vuorottelevasta perusvoimasta, jotka ovat nimeltään yin  ja yang. Niiden epätasapainosta seuraa kehon sairastuminen. Yin merkitsee ainetta ja olemusta. Yang liikettä, ajatusta-  energiaa! Nämä kaksi muodostavat edelleen seuraavat viisi olomuotoa: maa, metalli, vesi, puu ja tuli. Jokainen meridiaani eli kehon energian kulkuväylä on luonteeltaan enemmän yin tai yang ja liittyy johonkin ed. mainittuihin viiteen olomuotoon. Jokin kehosi häiriötiloista liittyy aina tiettyyn elementtiin ja se otetaan selville haastattelun perusteella mihin hoidossa keskitytään. 

Shiatsun ydin on vapauttaa keho tukkeutuneista energiakanavista. Ja saada ki eli elämänenergia virtaamaan vapaasti. Eli saada keho itse parantamaan itsensä..

Hoidon jälkeen ei suositella raskaita kotitöitä, saunomista ja liikuntaa. Yleensä olo onkin melkoisen väsynyt ja rentoutunut hoidon jälkeen... Se pysäyttää menevän, rentouttaa tai virkistää uneliaan... ( Varokaa kiireiset yrittäjät! ) ;) Voit "nukkua" koko viikon hoitojen jälkeen... Keho nimittäin tarvitsee lepoakin ja tämä hoito tasapainottaa tarpeesi yksilöllisesti! 

Shiatsun yhteydessä voidaan tehdä myös:

Mikrokuppausta eli poistaa kuumuutta akupisteestä muutama tippa verta pois, 

Kuivakuppausta eli avata stagnaatioita. Tulen avulla luodaan alipaine lasisiin kuppauskuppeihin ja laitetaan ne selkään. Esim kun niska tai selkä jäykkänä...  

Moxibustiota eli poistaa kylmyyttä ( tuodaan kehoon yangia) moxaa poltetaan akupisteen päällä. 

Tai Aurikuloterapiaa, Kukkaterapiaa ( nopeuttaa hoidon vaikutusta vaikuttaen mieleen ) ja jne...

Kirjallisuutta Shiatsusta: Shiatsu pieni käytännön opas. Saa lainata minulta!

Kiinalaisesta lääketieteestä: Lohikäärmeen lääketiede / Elina Hytönen 

Erikoista:

Shiatsun jälkeen kehosi kertoo mitä se tarvitsee. Jos olet väsynyt hoito on pysäyttänyt sinut ja tarvitset lepoa enemmän. Jokaiselle vaikutukset ovat erilaisia... Kuuntele siis kehoasi tarkkaan mitä se kertoo sinulle! Joskus hoito voi nostaa asioita käsittelyn alle paranemista varten... Herkillä ihmisillä jo ensimmäinen hoitokerta on riittävä avaamaan tunnepuolen tukoksia voit tuntea hoitoa seuraavien päivien aikana esim ahdistusta ... ( Tällöin on hyvä jos shiatsun yhteydessä on sekoitettu kukkatipat! ) Aina kehon reaktioita on syytä miettiä ja voit aina soittaa epäselvissä asioissa minulle! :) Kukkatipat ja homeopaattiset tukevat kehon paranemisprosessia. Mutta kemia ja synteettiset lääkkeet voivat tukahduttaa paranemisprosessin. Suosittelen ensin siis vaihtoehtoja luonnosta...

                           Angel