Luontaishoitola Solaren  ja Katjan kotisivut

   Butterfly DividerButterfly   

Koti
Hinnasto
Meditaatio illat
Kurssit
Nettikauppa
Katja + periaatteet
Auttajalista
Yritykset/ Ryhmät
MESSUT
Hiljentymishuone
Suolahuone
Infrapunasauna
Hierova tuoli
Energiahoito
Energiameridiaanihieronta
Shiatsu
Vyöhyketerapia
Intial.päähieronta
Aromaterapia
Shinkei-Terapia
Kukkaterapia
Homeopatia
Värit ja Chakrat
Ravintoterapia
Hiiva ja Suolisto
Linkit yht.tiedot
Opiskelut

    Flowers

     Rose Hyvää oloa vyöhyketerapialla! Rose

                             

Vyöhyketerapia on kokonaisvaltainen hoitomenetelmä joka sisältää jalkojen  ja käsien heijastepisteiden painelua ja hierontaa. Heijastepisteet vastaavat kehon tiettyä kohtaa eli keho heijastuu pienoiskoossa käsiin, korviin ja jalkapohjiin. Jalkaterät ja kämmenet toimivat näin koko elimistöä heijastavina peileinä. Tavallisesti hoidossa käsitellään vain jalkapohjia mutta siihen voidaan liittää myös kädet ja korvat. Korvista näkee herkimmin jos jotain epätasapainotilaa kehossa.

Vyöhyketerapia opettaa että vitaalienergia, elämänvoima, virtaa kehon elinten välillä ja läpäisee jokaisen elävän solun ja kudoksen. Jos virta tukkeutuu, tukkeuman taakse jäävä ruumiinosa on uhattuna.

Vyöhyketerapian alkuperä on vielä hiukan epäselvää. Kuitenkin arvellaan sen olevan ainakin 5000 vuotta vanha! Se tunnettiin silloin Kiinassa ja Intiassa. Toisen arvelun mukaan se on peräisin Egyptistä, mistä ovat todistuksena 2330ekr. olevat hautapiirrokset. Jotkut taas arvelevat vyöhyketerapian syntyneen inkojen parissa josta he levittivät osaamistaan Pohjois-Amerikan intiaaneille, jotka vieläkin käyttävät tätä hoitomuotoa.

Rose  Mitä voidaan vyöhyketerapialla hoitaa ja mitä hoidossa tapahtuu?:

Paitsi sairauksissa vyöhyketerapia  on tehokas apu stressin, jännityksen ja väsymyksen hoidossa. Hyviä tuloksia mm. päänsäryn, migreenin, yökastelun, inkontinenssin,  vilustumisen, verenpaineen, kuukautisvaivojen, ruoansulatusongelmien, unettomuuden ja selkäkipujen hoidossa. Ja se toimii myös ehkäisevästi sairauksia vastaan. Eli voit tulla hoitoon vain nauttimaan hieronnasta jos et kärsi erityisesti mistään vaivasta!

Hoito tapahtuu hoidettavan maatessa tai istuessa rentoutuneesti. Omat vaatteet saavat olla päällä. Paitsi sukat pois!  Hoito kestää yleensä 90min. Hoidon jälkeen olo voi olla väsynyt ja vessassa voi joutua käymään tavallista useammin! Kuona-aineet lähtevät liikkeelle... Tässäkin hoitomuodossa yksi kerta rentouttaa ja hoidettaessa sarjana voi auttaa parantamaan vaivan. Oireet erilaisissa vaivoissa saattavat pahentua ensin ennen kuin paranevat. Tämä on kuitenkin hyvin yksilöllistä! 

Tukokset voidaan paikallistaa erityisellä painelutekniikalla. Herkimmin tukokset tuntuvat jalkapohjissa. Pisteiden painelu voi tuntua kivuliaana tai alueet tuntuvat käteen karkeina "kiteisinä" kohteina. Tuntemuksia voi olla myös kyseistä pistettä vastaavan elimen kohdalla.

Vyöhyketerapian opettamat erilaiset hieronta- ja painelutekniikat ovat suunniteltu hajottamaan energia tukkeutumia ja kidekertymiä. Virkistämällä verenkiertoa  ja imunesteen kiertoa ja edistämällä myrkkyjen poistumista kehosta luonnollisella tavalla aineenvaihdunnan kautta...

Rose  Hoidosta mahdollisesti aiheutuvat reaktiot: 

Aineenvaihdunta ja eritystoiminta vilkastuu, verenkierto ja imunestekierto vilkastuu. Koko kehon toiminta vilkastuu. Jalat tuntuvat hoidon jälkeen kevyemmiltä. Voit olla joko pirteä tai väsynyt! Tunneherkkyyttä voi myös ilmetä.

Hoidon jälkeen juo vettä paljon! Auttaa kuona-aineiden poistumista. Vältä fyysisiä ponnistuksia ja saunaan ei mielellään. Mielellään levätään ja rauhoitutaan. Tällä tavoin myöskin edistät hoidon perille menemistä! :) Jos hoidon jälkeen tulee kylmä se on merkki siitä että kuona-aineet ovat lähteneet liikkeelle ja että lisähoitoa tarvitaan.

Hoidon jälkeisinä päivinä suosittelen juomaan vihreää teetä mikä tukee hoitoa nesteitä poistamalla! Kuureittain voi nauttia myös yrttiteetä esim. Frantsilan Puhdas Puro 2-3 viikkoa! Tämä puhdistaa ja vahvistaa kehoa.

Hyviä kirjoja: Vyöhyketerapia pieni käytännön opas, Pauline Wills Vyöhyketerapia käsikirja,

Maj-Lis Hagenmalm Vyöhyketerapia, Joseph Corvon vyöhyketerapiaa käsittelevät kirjat

Raimo Peltonen Vyöhyketerapian opas