Luontaishoitola Solaren  ja Katjan kotisivut

   Butterfly DividerButterfly   

Koti
Hinnasto
Meditaatio illat
Kurssit
Nettikauppa
Katja + periaatteet
Auttajalista
Yritykset/ Ryhmät
MESSUT
Hiljentymishuone
Suolahuone
Infrapunasauna
Hierova tuoli
Energiahoito
Energiameridiaanihieronta
Shiatsu
Vyöhyketerapia
Intial.päähieronta
Aromaterapia
Shinkei-Terapia
Kukkaterapia
Homeopatia
Värit ja Chakrat
Ravintoterapia
Hiiva ja Suolisto
Linkit yht.tiedot
Opiskelut

    Flowers

       Angel Homeopatiaa  kotihoitoon! Angel

Homeopatian kehitti saksalainen lääkäri, tutkija ja kemisti Samuel Hahnemann (1755-1843)

Homeopatian periaate on että samankaltainen parannetaan samankaltaisella eli  similia similibus curentur.

Sana homeopatia tulee kreikan sanoista homoios (samanlainen) ja pathos (kärsimys,tauti).

Homeopatiaa voidaan käyttää yksinään tai ennen kuin turvaudutaan tavanomaisiin hoitomuotoihin ja myös samanaikaisesti lääketieteen tarjoaman hoidon kanssa.

Homeopaattista hoitoa ja homeopaattisia valmisteita pidetään lempeinä ja turvallisina. Kotilääkinnässä niillä voi turvallisesti hoitaa akuutteja vaivoja omatoimisesti; korvatulehdukset, hyönteisen pistot, vilustumiset, lihaskivut, venähdykset, haavat, ripulit jne. mutta vaikeammissa ja kroonisissa vaivoissa on hyvä kääntyä luotettavan hoitajan puoleen.

     Divider

Voin itse antaa vinkkiä homeopaattiseen ensiapuun ja kotihoitoon mutta vaikeat krooniset sairaudet vaativat oikean homeopaatin puoleen kääntymistä! Itsekin vasta harjoittelen... Minulta löytyy "homeopaattinen pienapteekki" kotoa jos hätä tai tarvitset varmistusta mitä ainetta ottaa soitat  vain... Autan missä osaan! Tässäkin tarkka oirekuvaus on avuksi...

Itse olen käyttänyt viimeksi homeopatiaa kun sormeni turposi ja punoitti (oli ehkä palanutkin) hoidoista johtuen. Seuraavana päivänä kahden annoksen jälkeen arnicaa ja apista. Kipu ja turvotus oli poissa. :) Ja pystyin taas tekemään "tuntosormellani" vyöhyketerapiaa...

Homeopatian uskottavuutta vie pois se että vähän oppinut ihminen määrää sinulle väärää ainetta tai itse et kerro kaikkia vaivojasi. Eli jos menet homeopaatin vastaanotolle muista kertoa kaikki jos todella haluat apua!

Homeopaattiset lääkkeet valmistetaan luonnosta saatavista aineista. Valmisteet on testattu terveillä ihmisillä.

Homeopaattisissa lääkkeissä käytetyt aineet, tai ainakin monet niistä, ovat sellaisenaan käytettyinä hyvin myrkyllisiä kuten mm. käärmeenmyrkyt. Hahnemannin olikin kehitettävä keino jolla lääkkeet saatiin turvallisiksi käyttää. Hän alkoi laimentaa aineita. Kerrotaan, että samoihin aikoihin Hahnemann huomasi että kauempana asuvat ihmiset, joille hän oli vienyt lääkkeitä hevosella ratsastaen, olivat parantuneet nopeammin kuin hänen vastaanotollaan käyneet. Hän alkoi ravistelemaan aineita systemaattisesti laimennosten välissä. Pian Hahnemann teki yllättävän, ristiriitaisen havainnon; mitä vähemmän vaikuttavaa ainetta lääke sisälsi sitä nopeammin ja paremmin se tehosi. Tätä laimentamismenetelmää alettiin kutsua potensoinniksi.
Tieteellisesti ajateltuna on hyvin epäloogista että näin laimennettu aine voisi parantaa sairauden nopeasti tai jopa lopullisesti. Mikäli laimennokset jätetään ravistelematta, ei niihin saada parantavia ominaisuuksia. Siihen, miten tämä prosessi toimii, ei vielä tänä päivänäkään ole löydetty varmaa vastausta. Ranskassa toimiva tieteellinen Nature-lehti julkaisi vuonna 1988, Ranskan valtion rahoituksella tutkimusta tehneen, J.Benvenisten tutkimusraportin, jossa hän kertoi löytäneensä ja sähköisesti mitanneensa tapahtumia homeopaattisesti valmistetuissa aineissa. "Näyttää siltä että lääke toimii kun sähkömagneettinen kenttä resonoi, eli vastaa kehon häiriintyneeseen, sairastuneeseen, elinvoimaan. Tämä resonanssi sysää liikkeelle parantumisprosessin." Myös Irlantilainen tutkija Margaret Ennis tutkimusryhmineen, päätyi samanlaisiin tuloksiin muutama vuosi sitten. Ennisin tutkimustulokset vahvistettiin neljässä riippumattomassa laboratoriossa eri puolilla Eurooppaa.
Myös 1970-luvun lopulla Glasgowin homeopaattisessa sairaalassa suoritettiin tieteellisin menetelmin kokeita, jotka vahvistivat homeopatian perusajatuksen toimivuuden. Vielä tänäänkin, esimerkiksi lääkärikunta on kuitenkin yleisesti epäluuloinen homeopatiaa kohtaan. Tosin on maita, joissa lääkärit ja eläinlääkärit käyttävät hyvinkin paljon homeopatiaa, kuten mm. Hollannissa, Tanskassa, Saksassa ja Englannissa. Englannissa myös Kuninkaallista perhettä on hoidettu homeopatialla jo yli sata vuotta. Maassa on myös useita homeopaattisia sairaaloita. Saksassa lääkäriksi opiskelevat saavat valita koulutukseensa sisältyvän mm. homeopatian tai akupunktion osa-alueen. Heille kuuluu lääkärin opintoihin 3kk pakollisena täydentäviä hoitomuotoja!!! Eli arvatkaas miten siellä lääkärit suhtautuvat luontaishoitoihin!?! :) Saksalaisen apteekin sisään kun menet synteettiset lääkkeet ovat takahuoneessa ja rohdokset / homeopaattiset valmisteet varsinaisen apteekin puolella.

   Divider

Homeopaattinen kotiapteekki:

3 ensimmäistä tärkeimmät olla kotona! Samat aineet käy eläimille ja ihmisille! Suosittelen D-12 potenssia em.

Arnica Fyysiset "kolaukset", onnettomuudet, murtumat, kehon ylirasitus, kovan fyysisen rasituksen jälkeen, rakot, mustelmat, ennen leikkausta ja leikkauksen jälkeen. (eläimet ja ihmiset) Koska nopeuttaa paranemista...

Aconitum Henkiset kolaukset, säikähdykset, shokit, huonoon henkiseen oloon, Järkytyksen jälkeen, onnettomuudet,  olenkohan tulossa sairaaksi oloon, liika auringon otto, alkava virtsatietulehdus, (Tappelun jälkeen tai hyökkäyksen kohteelle suosittelen aconitumia ja arnicaa + resque remedy kukkatippoja!)

Apis Turpoavat pistokset ja sormet! Turpoavat nivelet (hyttynen, mehiläinen, amppari)

Ledum Kurjannäköisiin haavoihin ja hyttysenpistoihin (pistohaavat)

Lachesis kyynpuremiin

Hypericum kipunoivaan särkyyn hermonpäissä tai häntäluun kipuun jos murtunut tai leikattu.

Belladonna Nopeasti kehittyvät tulehdukset, kuten korvatulehdus, kurkkukipu, kuumottava ihotulehdus, auringonpistoksen kuumotukseen ja kuumeiluun, rajuun tykyttävään päänsärkyyn, "sahalaita migreenin" ensiapu heti kun sahalaidat tulevat D12!! Kokeilkaahan!! ( yleensä belladonnaa tarvitsevalla herää kovaan kipuun yöllä ison huudon kera ja naama punaisena hikisenä + kuumetta voi olla) Auttaa myös kk-kipuihin missä kipu selässä ja säteilee lonkasta lonkkaan. 

Pulsatilla Tukea kaipaava sairaana pikemmin itkeskelevä kuin ärtyisä. Ei janoinen... Korvasäryt, vähitellen tullut nuha, lapsi on itkuinen hellyttävä "äitin tyttö" kivuissaan ja haluaa syliin, kypsään nuhaan aikuisilla!

Cantharis limakalvon kirvelyyn (virtsatiet) sekä palovammoihin

Chamomilla: Ärtyisä ja janoinen ihminen sairaana. Korvakipuihin. Ilmavaivoihin ja ripuliin. Esim: Ärtyisä koliikkivauva, jonka oloa ainoastaan raju kanniskelu ja hytkytys helpottaa... ( toinen poski voi olla punainen toinen valkea) Löytyy isompina purkkeina!

Ipecaguanha Oksennustautiin! Mahatautiin, jos syönyt jotain sopimatonta. yskänkohtaus joka päättyy liman oksentamiseen.

Arsenicum ruokamyrkytyksiin, vesiripuli, vesinuha...

Cocculus  matkapahoinvointi Petroleum myös automatkalaisille

Bryonia akuutin vatsakivun lieventämiseen (umpisuolioireisto) niin kipeä ettei voi liikkua ( on janoinen ja ärtyisä )

Mercurius Suun alueen aine, nielurisatulehdus, poskiontelotulehdus, märkivät vaivat, lima vihertävän kellertävää. Peräpukamat, peräsuolen haavaumat... 

Nux vomica Närästys, röyhtäily ja ilmavaivat! Auringon valosta johtuvaan päänsärkyyn. Krapulaan tai ylensyöntiin... Unettomuuteen... Liian mausteiset ja rasvaiset ruoat taustalla.

Valeriana Unettomuuteen ja unensaannin vaikeutumiseen... 

Mistä saat ostaa näitä  täältäpäin...

Minulta saa pieniä annoksia ja joitakin yleisimpiä isoina purkkeina D-12 13,50E JA D-30 14,50E Pienet annokset 2 € / 30 raetta.

Isompia purkkeja: Vieskan luontaistuotekauppa (Ylivieska) ja Kokkolasta Elämänvoima Luontaistuotekaupasta. 

Suosittelen D12 potenssia akuutteihin vaivoihin tai D30 aconitumin kohdalla. Mitä korkeampi potenssi sitä enemmän se mieleen vaikuttaa... Aikuisilla annostus 3 raetta päivässä tai tarpeen mukaan kunnes vaiva poissa! Lapsille 2, vauvoille 1 ( tämä voi olla veteen sekoitettuna ja pitää muistaa sekoittaa kunnolla! ). Myös aikuisten ja isompien lasten annokset voi sekoittaa veteen... Soittakaa niin annan vinkkiä akuutteihin vaivoihin!! ( Parempi kysyä neuvoa vaikka vaarattomia ovatkin! ) :)

     Divider

HUOM!!! Auttajalistalla 2 tämän alueen homeopatian osaajaa!