Luontaishoitola Solaren  ja Katjan kotisivut

   Butterfly DividerButterfly   

Koti
Hinnasto
Meditaatio illat
Kurssit
Nettikauppa
Katja + periaatteet
Auttajalista
Yritykset/ Ryhmät
MESSUT
Hiljentymishuone
Suolahuone
Infrapunasauna
Hierova tuoli
Energiahoito
Energiameridiaanihieronta
Shiatsu
Vyöhyketerapia
Intial.päähieronta
Aromaterapia
Shinkei-Terapia
Kukkaterapia
Homeopatia
Värit ja Chakrat
Ravintoterapia
Hiiva ja Suolisto
Linkit yht.tiedot
Opiskelut

    Flowers

Värit ja Chakrat

Väreillä on erityisten värähtelyjensä avulla valtava vaikutus meihin riippumatta siitä olemmeko tietoisia asioista vai emme. Olemme alttiina värien vaikutuksille aina ulkona ja sisällä. Sisustus, ruoka , piha ja vaatteet jne.. Jonkun tietyn värin kaipuuseen voi liittyä siihen liittyvien ominaisuuksien tarve. Katso myös mitkä chakrat vastaavat mitäkin väriä. Tietyn värin alitajuinen tarve voi johtua myös väriin liittyvän chakran toiminnasta. Esim punaisen tarve synnytyksen jälkeen tai leikkauksen ( juuri chakran väri )

Miten voit vaikuttaa väreillä mieleesi ja oloosi... Värien ominaisuudet ja vaikutukset. Hyödyt ja haitat. Tässä alapuolelle hiukan mukaillen miten niitä voi käyttää. Ota osa huumorilla! :)

Eli vaatetuksessa kipupaikassa käyttäkää ko väriä. Esim alavatsa tai alaselkäkipu oranssi. Jos ei oransseja housuja löydy voi ostaa oranssia kangasta ja laittaa kipukohtaa vasten. Kokeilkaa! :) Perustuu chakroihin ja chakrojen väreihin pitkälti!        

Musta: Suojaava "väri", ei päästä mitään läpi eikä sisälle, allergisoiva, surun väri. Jatkuva mustien vaatteiden käyttö tukahduttaa jo muutenkin horjuvan ihmisen. ( hyviä puolia: musta kaventaa :) )

Violetti: Henkisyyden, kauneuden ja taiteellisuuden väri. Auttaa avaamaan ajatuksesi ylemmille tasoille. Positiivisuus.. Kruunu chakran väri.

Liikaa violettia: Psyyke ongelmat. Elää pää pilvissä ja jalat irti maasta. Vaikea elää normaalia elämää.

Liian vähän violettia: Stressiä! Levottomuutta. Materia tärkeä. Raha hallitsee elämää.. Ei usko henkisyyteen. 

Punainen: Lisää energiaa, elinvoimaa ja seksuaalisuuttakin...( ostakaa punaisia alusvaatteita! :) ) Muuten punainen saattaa vaikuttaa vastapuoleesi kiihdyttävästi eli herättää ärsytystä tai riitaa. Jos jollakin on tämän värinen vaatetus hän on yleensä varma, vahva, elinvoimainen ja itseensä tyytyväinen ( tämä väri juuri antaa siihen rohkeutta ja voimaa olla, ed. mainittu ) Juuri chakran väri. Vahvistaa siis juurichakraa!

Punaisen liiallisuus taas johtaa omistushaluun ja materialistisuuteen. Ehkä aggressiivisuuteenkin!

Oranssi: Piristävä ja raikas. Erittäin hyvä masentuneen väri! Hoitaa tunne-elämää! Oranssi väri hoitaa alaselän ja alavatsan kipuja. Kasvattaa ruokahalua isoina pintoina( minä vaihdoin keittiön verhot äkkiä kun kuulin tämän ) Sakraali chakran väri. Tunne-elämän ongelmissa ehkä hyvä...

Jos oranssia liian vähän: voi olla erilaisia vatsavaivoja ja syömishäiriöitä...

Jos taas liikaa: voi olla koko ajan meno päällä eikä osaa rauhoittua. Tunteet heittelevät. Voi olla myös himo urheilija! 

Vaaleanpunainen: Herkän myötätunnon, rakkauden ja hyväntahtoisuuden väri. Rauhoittaa ylivilkkaan lapsen.

Vaaleansininen: Rauhoittava "rentouttava". ( monen makuuhuoneen väri ) Mut ei mun! Luovuuden väri! Innoittaa olemaan luova!

Keltainen: Antaa voimaa ja ehkäisee väsymystä! Myös oppimisen ja muistamisen väri. ( aina hyvä olo kun aurinko paistaa ) Solar Plexus chakran väri.

Liikaa keltaista: Täydellisyyden kuvittelu, dominointi ja skeptisyys!

Liian vähän keltaista: Ei ole sinut itsensä kanssa. Vaatii itseltään liikaa. Voi olla iho ongelmia.

Vaaleanvihreä: Rauhoittava rakkauden väri. Suvaitsevaisuuden väri myöskin... 

Vihreä: Rakkauden ja ystävyyden väri. Tasapainoisuus antamisessa ja ottamisessa. Aktivoituu luonnossa liikkumalla ja kesäisillä pihoilla. Tuo hyvän olon sydämeen ja selkeyttää... Sydän chakran väri.

Liikaa vihreää: Itsestä piittaamattomuus, palvelee koko ajan muita. Haluaa tehdä kaiken itse eikä anna muiden auttaa.

Liian vähän vihreää: Ihmissuhde vaikeudet, yläkehon ongelmat ( sydän, keuhkot ) Heikot kädet..

Valkoinen: Voi heijastaa kaikki värit. Siksi hyvä! Puhdistava ominaisuuksiltaan. Auttaa siirtymään asioissa eteenpäin jos haluat unohtaa jotain... Kun haluat aloittaa puhtaalta pöydältä.

Sininen: Älykkyys ja sisäinen rauha. Kärsivällinen hyvä kuuntelija. Tasapainossa rauhoittaa muut ympärillä olijansa.

Liikaa sinistä: Ihmistä vaikea lähestyä. Tunteettomuus. Kykenemättömyys ilmaista omia ajatuksiaan.

Liian vähän sinistä: Koko ajan äänessä ja vaikea laittaa asioita järjestykseen. Elämä voi olla melko kaaosta. Ei osaa rauhoittua. Kurkun ja kaulan alueen vaivat

Chakrat

Kaikkia kehon toimintoja ja valmiuksia ylläpitävä voima perustuu monimutkaiseen energiajärjestelmään, jota ilman fyysinen keho ei voisi olla olemassa.

Tämä energiajärjestelmä koostuu kolmesta perustekijästä:

1. Hienoaiheisista kehoista eli energiakehoista                                                           2. Chakroista eli energiakeskuksista                                                                             3. Nadeista eli energiakanavista

Chakrat toimivat ihmisen energiajärjestelmässä energian vastaanottimina muuntajina ja jakajina.

Ihmisellä on seitsemän päächakraa. Pääenergia kanava Sushumna nousee alas selkärangasta päälaelle saakka. Chakrat avautuvat siitä osa eteen ja ylös ja alas. Seitsemän päächakran lisäksi ihmisellä on arveltu olevan jopa 88000 eri kokoista energiakeskusta. On myös ajatuksia uusista päächakroista & universaalisista chakroista.

Intiasta ja Tiibetistä kotoisin olevaan perimätietoon pohjautuva chakrasysteemi pitää pääosin sisällään 7. hienovaraisen energian jakajaa kehossamme. Jokainen näistä on osa isompaa kuviota joka värähtelee eri aallonpituuksilla ja niitä vastaavat mm tietyt värit , tuoksut, soinnut ja umpirauhaset.

Energiakeskukset sijaitsevat määrätyssä järjestyksessä selkärangan juuresta päälaellemme saakka tietyissä kohdissa ja ne kuljettavat elämän voimaa sisällämme pyörimisliikkeen vaikutuksesta. Chakroja kuvataan energiarattaina jotka pyörivät tasaisesti tasapainossa ollessaan. Jos chakra pyörii liian nopeasti tai hitaasti on tasapainon palauttamiseksi tehtävissä montakin konstia!  Energioilla tasapainotus, reiki, värit, jalokiviterapia, aromaterapia ja jooga harjoitukset jne....jopa musiikki ja äänet tasapainottavat.

Hyvä kirja jos kiinnostus heräsi on: Chakra käsikirja , Shalila Sharamon & Bodo J. Baginski. Kertoo vain päächakroista!

Itse opin lisää chakroja henkisen tiedon 2 kurssilla. Löytyy myös heidän sivuiltaan! Hopea ja kulta pään yläpuolella, vaaleanpunaiset chakrat korvien yläpuolella, yönsinimustachakra niskakuopassa, turkoosichakra kaulakuopassa ja minttuchakra sydän chakran ja solar plexuksen välissä.

Chakrojen tasapainotukseen tarvittavia kiviä voi ostaa myös minulta.

                       

 1. Juurichakra - Muladhara

Sijaitsee peräaukon ja sukupuolielinten välissä. Yhteydessä häntäluuhun ja avautuu alaspäin.

Teema; Kasvu, elinvoima, perusturvallisuus, luottamus, selviytyminen, seksuaalisuus, fyysiset tarpeet, energia ja aktiivisuus!

Symboli; Nelilehtinen lootus,   Väri: Punainen,   Elementti: Maa,   Aisti: Haju

Rauhaset: Lisämunuaiset   Astrologia: oinas, härkä, skorpioni, kauris

Puhdistamis ja aktivointitapoja: Väriterapiassa aktivoituu kirkkaan punaisesta! Aromaterapiassa patsuli, mirhami, seetripuu ja neilikka. Kiviterapiassa Akaatti, Hematiitti, Jaspis, Rubiini ja Punainen koralli. Luonnossa auringon laskun ja nousun katselu.

2. Sakraalichakra - Svadhisthana 

Sijaitsee noin 2cm navan alapuolella. yhteydessä ristiluuhun ja avautuu eteenpäin.

Teema: Hedelmällisyys, tunteellinen tasapaino, ilo, ihmissuhteet, luovuus ja femiininen seksuaalisuus.

Symboli: kuusilehtinen lootus,   Väri: Oranssi,  Elementti: Vesi,  Aisti: Maku

Rauhaset: Sukusolurauhaset    Astrologia: rapu, vaaka ja skorpioni.

Puhdistamis ja aktivointitapoja: Väriterapiassa kirkas oranssi. Aromaterapiassa ylang ylang, jasmiini, ruusu ja santelipuu. Kiviterapiassa karneoli ja kuukivi. Luonnossa kuun valon katselu.

  3. Solar plexus chakra - Manipura 

Sijaitsee noin 4 cm navan yläpuolella ja avautuu eteenpäin.

Teema: Itseluottamus, oma tahto, henkilökohtainen voima, myönteisyys ja toiveiden toteuttaminen!

Symboli: Kymmenlehtinen lootus, Väri: Keltainen,  Elementti: Tuli,  Aisti: Näkö

Rauhaset: Haima    Astrologia: leijona, jousimies, neitsyt ja oinas.

Puhdistamis ja aktivointitapoja: Väriterapiassa keltaisen eri sävyt. Aromaterapiassa laventeli, rosmariini, bergamotti ja ylang ylang. Kiviterapiassa sitriini, tiikerinsilmä, meripihka ja topaasi. Luonnossa auringon valo, auringon kukat ja rypsipelto.

4. Sydänchakra - Anahata 

Sijaitsee sydämen korkeudella keskellä rintaa ja avautuu eteenpäin.

Teema: Rakkaus, myötätunto, rehellisyys, luonto ja ymmärrys.

Symboli: 12lehtinen lootus,  Väri: Vihreä ( vaal.punainen tai keltainen) Elementti: Ilma

Aisti: Tunto,  Rauhaset: kateenkorva,  Astrologia: härkä, leijona ja vaaka.

Puhdistamis ja aktivointitapoja: Väriterapiassa vihreän eri sävyt ja vaaleanpunainen. Aromaterapiassa bergamotti, melissa ja ruusu. Kiviterapiassa ruusukvartsi, turmaliini, kunziitti, smaragdi ja jade. Luonnossa rauhallinen kävelyretki vihreässä "maastossa" ja kukat. Vaaleanpunainen taivas

5. Kurkkuchakra - Vishuddha

Sijaitsee kaulassa. Saa alkunsa niskanikamasta ja avautuu eteenpäin.

Teema: Kommunikaatio, itseilmaisu, tahdonvoima ja luovuus.

Symboli: 16lehtinen lootus,  Väri: Sininen,  Elementti: Eetteri,  Aisti: Kuulo

Rauhaset: Kilpirauhanen    Astrologia: Kaksoset, härkä ja vesimies.

Puhdistamis ja aktivointitapoja: Väriterapiassa selkeä kirkas sininen. Aromaterapiassa eukalyptus, kamomilla, mirhami ja salvia. Kiviterapiassa akvamariini, turkoosi ja kalsedoni. Luonnossa pilvetön kirkas sininen taivas ja veden äärellä oleilu.

6. Kolmas silmä chakra - Ajna  

Sijaitsee n 2cm nenän juuren yläpuolella keskellä otsaa ja avautuu eteenpäin.

Teema: Intuitio, korkeampi voima, olemassaolon ymmärtäminen, tunneäly, muistaminen ja tahto.

Symboli: 96lehtinen lootus, Väri: Indigon sininen ( keltainen tai violetti )

Aisti: Kaikki aistit ( myös yliaistillisen vastaanottaminen )

Rauhaset: Aivolisäke eli hypofyysi    Astrologia: Kalat, jousimies ja vesimies.

Puhdistamis ja aktivointitapoja: Väriterapiassa indigon sininen. Aromaterapiassa piparminttu, jasmiini ja pelargonia. Kiviterapiassa lapis lazuli, ind.sininen safiiri ja sodaliitti. Luonnossa tähtitaivaan katselu.

7. Kruunuchakra - Sahasrara

Sijaitsee ihmisen korkeimmassa kohdassa päälaella ja avautuu ylöspäin.

Teema: Henkisyys, auttaminen, puhdas olemassaolo ja kosminen energia.

Symboli: Tuhatlehtinen lootus,  Väri: Violetti ( valkoinen tai kulta)

Rauhaset: Käpylisäke,    Astrologia: Kauris ja kalat.

Puhdistamis ja aktivointitapoja: Väriterapiassa violetti ja valkoinen avaavat ja laajentavat kruunuchakraa. Aromaterapiassa frankinsensi, laventeli ja ruusupuu. Kiviterapiassa ametisti, vuorikristalli. Luonnossa avaruus ja rajattomuus, taivaan läheisyys esim korkean vuoren huipulla koetut tuntemukset...

Muuta:

Sulkeutuneena kruunuchakra saattaa heijastaa kuoleman pelkoa ja kielteisiä ajatuksia. Seitsemännessä chakrassa ei ole varsinaisia tukkeumia. Se voi olla vain joko enemmän tai vähemmän kehittynyt. Kun kruunuchakra alkaa avautua koet yhä useammin että jännitys sisäisen olemassaolosi ja ulkoisen elämäsi välillä on kadonnut. Tietoisuutesi on täysin tyyni ja avara.