Tiedotteet 

Palvelut 

Tonttipörssi

Kytökylän toimintasuunnitelma

Kuvia 

Yhdistystoiminta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kytökylä on yli 400 asukkaan vireä ja kehittyvä kylä Haapaveden kaupungissa Pohjois-Pohjanmaalla. Kotitalouksia kylässä on noin 130. Matkaa Haapaveden keskustaan Kytökylästä on seitsemän kilometriä. Aivan Kytökylän kupeessa sijaitsee Piipsanneva, joka on Euroopan suurin yhtenäinen turvetuotantoalue. Kytökylässä suurin osa työpaikoista on maa- ja metsätaloudessa, mutta lisäksi kylästä löytyy monenlaista muutakin urakointi- ja yritystoimintaa perhekodin ja  marjatilan lisäksi. Työpaikkoja kyläläisillä on myös Haapaveden keskustassa, jonne on hyvät kulkuyhteydet  linja-autolla. Myytäviä tontteja löytyy linkkinä olevasta Tonttipörssistä.

Kytökylässä on oma koulu, jonka yhteydessä on jalka- ja pesäpallokenttä, talvisin mahdollisuus luistella koulun kaukalossa sekä hiihtää valaistulla ladulla. Koulun tiloissa toimii myös 4H-kerho ja seurakuntakerho.

Harrastustoimintaa löytyy Maamiesseurantalolta Kopsalta,  jossa toimii monenlaista kansalaisopiston ohjattua toimintaa kuten jumppaa ja kankaankudontaa. Uudet kurssit ilmoitetaan syksyllä. Kopsalla pidetään myös konkareita, perinteisiä pääsiäiskokkojuhlia, huutokauppoja ja muita tilaisuuksia. Tiloja vuokrataan mm. hääjuhliin.

Kylältä löytyy myös mainio uinti- ja rentoutumispaikka Kesäranta,  vanhoja esineitä pääsee ihastelemaan Pajalan talomuseossa Lehonsaaressa, tutustumisen arvoinen paikka on myöskin ortodoksinen tsasouna, joka sijaitsee Haapavesi – Kärsämäkitien vieressä ja vielä tämän vuoden aikana painosta tuleva kyläkirja kannattaa lukea. Moottoriurheilusta kiinnostuneiden kannattaa käydä lentokentällä katsomassa purjekoneiden lentoa.

   Oulun maaseutukeskus  Kytökylän koulu  Haapavesi

   Toimii parhaiten resoluutiolla 1024x768.