Uutiset
 
 

Syksy 2014
M. Tapiolan Tytin ja  Fihtoals Gamlerin tyttöpentu syntyi elokuun alussa.

Sijoitusporokoira Pihlajamäen Pohjan Neidolta poistettiin kohtu märkäisen kohtutulehduksen vuoksi. Uusi porokoiranarttu, Pihla;  löytyi Norjan Karasjoelta, molemmat vanhemmat ovat  porotilalla työkaytössä.

Maijuntuvan Hertta Lemmikin juoksu alkoi  joulukuun lopulla, Ruåtsin Piteåssa asuva Aiko on sulhasena. Aiko on menestynyt erittäin hyvin TOKOssa ja agilityssä, näyttelystä ERI.  


Heinäkuu 2014
Tinkan ja Aslakin pennut syntyneet 7.7. Kaksi urosta vapaana.

Kesäkuu 2014
Porokoiranarttu Maijunvutvan Mieluisa Maanhaltia on nyt sitten Suomen Muotovalio, "Haldi" täytti vaadittavat kaksi vuotta 2.6. ja 7.6. Suomussalmen näyttelysää tuli viimeinen SERT. Erätytön Siidan Unnan X Maijuntuvan Antero Vipusen 4 urospentua syntyivät 23.6., kaksi mustaa merkein ja kaksi kermanväristä. Kaikki pojat on alustavasti varattu. MVA Hiitanan Teodolinda on ultrattu ja pentuja odotellaan viikolle 28. Pentueen isänä on Aslakki Sodankylästä. Maijuntuvan Tapiolan Tytti on astutettu kesäkuussa Fihtolas Gamblerilla.

Toukokuu 2014
Tiistaina 20.5. Unna ultrattiin ja pentuja on tulossa juhannukseksi. Isänä on Maijuntuvan Antero Vipunen, joka on Kolarin poroisännällä työkoirana. Maijuntuvan Tapiolan Tytin juoksu alkoi ja se on tarkoitus astuttaa MVA Fihtolas Gamblerilla touko-kesäkuun vaihteessa.
Sijoitusnarttu Hiitanan Teodolinda "Tinka" astutettiin 10.5. Sodankylän Aslakilla. Pentuja odotellaan heinäkuun 12. päivän tienoille. Käytetään Tinka vielä ultrassa 9.6.
Maijuntuvan lappalaiskoirat -sivustolla Facebookissa on lisää tietoa.

Huhtikuu 2014
Porojen paimennustestauksen suorittivat hyväksytysti slkn Peppi Pitkätassu ja slku Hörri Poju. Lpu Rento Renki suositeltiin testattavaksi uudelleen.
Pääsiäisenä sijoitusnarttu Erätytön Siidan Unna astutettiin Maijuntuvan Antero Vipusella ja samana päivänä Miilupellon Miisu asutettiin Maijuntuvan Hörri Pojulla. Juhannuspentuja odotellaan. Miisu asuu Puolukkamaan kennelissä/porotilalla Pellossa.

Maaliskuu 2014
Maijuntuvan väki kävi treenamassa poropaimennusta Saajomannun porotilalla Pellossa.
Mukana oli kahdeksan kasvattia ja kaikki osoittivat taipumusta alalle.

Helmikuu 2014
Kasvatit ovat käyneet oikein urakalla terveystarkastuksissa ja kaikki ovat jalostuskelpoisia yksilöitä terveytensä puolesta tutkituilta osin. Erityisesti lonkkaindeksit ovat tosi hyviä. Seuraavaksi täytyy tutkia Pompet ja prcdPRAt niiltä, jotka eivät ole jo vanhempiensa tulosten perusteella terveitä.
Jalostussunnittelun parissa on vierähtänyt useampi tunti; jalostustitetokannassa, puhelimessa, näyttelyissä ja urosten luona vierailullakin. ja nyt valinnat alkaa olla tehty. Juoksuja odotellaan huhtikuulle. Hiittana Teodolinda ja Maijuntuvan Tapiolan Tytti on tarkoitus astuttaa tälle keväälle, Erätytön Siidan Unna on vielä harkinnassa.
Maijuntuvan Ihana AIno on muuttanut Lappiin ainokaiseksi prinsessaksi maalle mukavaan kotiin.

joulukuu 2013
Kasvatteja on käytetty uutterasti terveystarkastuksissa joulukuun aikana. Kenneliiton virallisia tuloksia odotaan, mutta alustavat tulokset ovat olleet oikein hyviä.

syyskuu
Lapinporokoira Maijuntuvan Pikku Pehtoori on suorittanut PAIM-E tuloksella EH 89p. Pentueessa on monta kelpo lammaspaimenta!
Suomenlapinkoira Maijuntuvan Peikko Poika on aloittanut virallisen työskentelyn kaverikoirana.
Hienoa, että lappalaiskoirat ovat oikeissa töissä!


7.7.2013
Lapinporokoira Pihlajamäen Pohjan Neito ,"Helga", on Maijuntuvan uusi vahvistus. Helga on sijoituksessa Oulussa Anna Lievosen & Aki Jokelan luona.

Maijuntuvan Pikku Pehtoori (porokoira) "Lunki" läpäisi tänään PAIM-T lampailla, eli virallinen paimennuksen taipumuskoe. Lunki on ensimmäinen virallisen kokeen läpäissyt porokoira. Hienoa työtä on Anne tehnyt!

3.7.2013
Erätytön Siidan Unnan hartaasti odotetut viralliset terveystarkastustulokset tulivat lopultakin Kennlliitosta:  Lonkat B/B ja kyynärät 1/1.
Maijuntuvan Piiros, joka asustelee Ruåtsissa Plympsireas kennelissä, on näyttelystä saanut EH:n. Ja tosi hienot tervystulokset: Lonkat A/A ja silmät OK :)

20.4.2013. Maijuntuvan kasvateilla tänään hieno päivä!

Haapaveden näyttelyssä:
lpn Mieluisa Maanahaltia JUN ERI; SA,SERT
lpn Kätevä Emäntä JUN EH
slku Peikko Poika JUN EH
slkn Pertta Lemmikki JUN EH

Tervolan Näyttelyssä:
slkn Peppi Pitkätassu JUN EH
slkn Piiku JUN H

Outokummun näyttelyssä:
lpu Pikku Pehtoori JUN EH


13.4.2013 Hiitanan Teodolinda "Tinka" MVA Vaasan näyttelystä. Hienoa!

Jalostustoimikunnalta tuli myös hyväksyntä Tinkan ehdotetuille uroksille. Ykkösurhona on Aslakki Sodankylästä ja varalle Maijuntuvan Antero Vipunen  Sieppijärveltä. Anterolta puuttuu vielä  lonkkatulos.

17.3. 2013 Halsuan näyttelystä porokoirat:
 Maijuntuvan Rento Renki JUN ERI ja SERT,
 Mieluisa Maanhaltia JUN EH ja
 Touko Poika JUN EH.

6.2.2013
Maijuntuvan porokoirapennuista Mieluisa Maanhaltija ja Touko Poika ovat avanneet näyttelyuransa pentuluokassa. Molemmilla tuloksena KP ja ROP-pentu.

Ihanan Ainon viralliset terveystulokset: silmät OK, polvet 0/0, kyynärät 0/0 ja lonkat B/B.


1.10.2012. Hiittanan Teodolinda, "Tinka", on saanut viralliset arviot terveystarkastuksistaan. SIlmät OK, lonkat C/C, kyynärät 0/0. Siis kevättä varten aloiteaan hyvälonkkaisen uroksen haku tositarkoituksella. Täytyy vielä kysyä jalostustoimikunnalta Tinkan kelvollisuus.

13.8. Kaikki pennut ovat saaneet uuden kodin.
Hyrynsalmella 11.8. Tinka NUO ERI, SA, PN3 ja pikku-Unna ensimmäisessä näyttelyssään JUN EH, JUK1. Tuomarina Marja Talvitie.

22.7. Kalinkan ja Eetun pojista on vielä merkkimusta valkotassu, Rami Tuppi, vapaana peruuntumisen vuoksi. Muut Maijuntuvan pennut on varattu.

15.6. Kalinkan pennut syntyivät eilen 14.6., 5 urosta, mustia merkein. Ensimmäisen tulossa ollut uros ei jaksanut kauaa elää, koska se oli jumittunut tosi tiukasti poikittain ja pentue jouduttiin leikkaamaan yöllä päivystyksessä ja se ehti kärsiä hapenpuutteesta.  Mamma-Kalinka ja neljä poikaa voivat  nyt erinomaisesti.  Eilen keisarinleikattujen pentujen paino on jo lisääntynty 30 -60gr, hienosti lähti hoito ja imetys käyntiin :)
Vapaana 2 urosta.

11.6. Lauantaina Tinka sa toisen SERTin ja myös ROP Taivalkoskella.
Pinnin pennuista vapaana vielä kaksi parkkia urosta ja narttupennulle etsitään sijoituskotia.
Tiukun pennut on kaikki varattu.

6.6. Pinnille syntyi illalla 5 pentua; 3 mustaa narttua ja 2 parkkia urosta. Pentue syntyi luomuna sujuvasti reilussa tunnissa. Kaikki voivat hyvin.

2.6. Tiukulle syntyi tänään 7 pentua, 3n + 4u. Emo ja pennut voivat hyvin. Nartuista yksi on parkki ja kaksi mustaa, uroksia on kaksi kumpaistakin väriä. Kaikki pennut on varattu.

19.5.2012 Lestijärvellä Hiittanan Teodolinda JUN1, ERI, PN1,SERT, ROP ja RYP4. Hienosti pikku-Tinkalta ja Pinjalta :)

30.4. Tiuku ultrattu ja pentuja on tulossa! Arviolta 7 tiukulaista siellä on kasvamassa :)
Pentueen isän, Iresa Ursa Majorin, silmät tarkastettu ja edelleen terveet.

Mamma-Kalinka on lupaavasti laiskistunut ja ahneutunut....


10.4.2012 Kalinka astutettu tänään Dagolas Kultani Mun -uroksella. Pentujen odotetaan syntyvän viikolla 24.
Viime viikolla astutettu Maijuntuvan Pohjan Neiti Pinni Tiilitehtaan Tulisiipi-uroksella. Pentuja odotetaan Rovaniemelle viikolle 23.

1.4. KILLE "Tiuku" astutettu Iresa Ursa Majorilla. Pentujen odotetaan syntyvän heti kesäkuun alussa.

Viikonlopun saldo:
Hiittanan Teodolinda JUN ERI, SA. Kemijärvi
Erätytön Siidan Unna pikkupentujen 1. ja KP,  Pello
Maijuntuvan Antero Vipunen erinomainen tyyppi jalostustarkastuksessa ja silmät OK, Pello

30.3. Kalinkan juoksu alkoi

21.3.2012 Porokoira Tiukun (Kille) juoksu alkoi. Astutus todennäköisesti maalis-huhtikuun vaihteen viikonloppuna.