Vakioveikkauksen haravajärjestelmät


Ote Veikkauksen ohjeista:
"Haravajärjestelmät ovat epätäydellisiä hajarivijärjestelmiä, jotka tietotekniikkaa hyödyntäen merkitään kupongille lyhennetyssä muodossa pelkästään yhdellä perusrivillä.

Haravasysteemit on rakennettu siten, että vastaavista täydellisistä järjestelmistä on poimittu vain pieni määrä ns. avainrivejä, jotka takaavat vähintään alempien voittoluokkien tuloksia.

Haravaa käyttäen voidaan suuret hajarivisysteemit veikata yhdelle sarakkeelle.

Kaikilla vakioharavilla on määrätyt vaihtelurajat, jotka muodostuvat täysinvaihdelluista, osittainvaihdelluista ja varmoista kohteista.

Täysinvaihdeltu on kohde, johon veikataan kaikki kolme merkkiä 1, X ja 2.

Osittainvaihdeltu on kohde, johon veikataan kaksi merkkiä 1X, 12 tai X2.

Varma tarkoittaa sellaista kohdetta, johon veikataan vain yksi merkki, valinnaisesti 1, X tai 2.

Takuulla tarkoitetaan tulosta, joka vähintään saadaan, kun kaikki varmat ja osittainvaihdellut kohteet on veikattu oikein. Haravat on jaettu kolmeen ryhmään vähimmäistakuun mukaan: minimitakuu; paras tulos-1, minimitakuu: paras tulos-2, minimitakuu: paras tulos-3. Vakion kohteiden lukumäärä voi vaihdella 10 ja 13 välillä. Kohteiden lukumäärä vaikuttaa voittoluokkiin seuraavasti:
13 kohdetta - 4 voittoluokkaa
12 kohdetta - 3 voittoluokkaa
11 kohdetta - 2 voittoluokkaa
10 kohdetta - 2 voittoluokkaa

Kun kohteita on alle 13, kaikkia haravia ei voi käyttää. Pelijärjestelmä ei hyväksy haravia, joissa osittainvaihdeltujen ja täysinvaihdeltujen kohteiden yhteismäärä ylittää pelin kohdemäärän.

Haravat tunnistetaan kolmen luvun sarjasta, joista ensimmäinen on osittainvaihdeltujen kohteiden lukumäärä, seuraava täysinvaihdeltujen kohteiden lukumäärä ja viimeinen luku ilmoittaa sarakkeiden määrän. Esimerkiksi merkinnällä 5-3-92 haravavalinnassa tarkoitetaan haravaa, jossa on viisi (5) osittainvaihdeltua ja kolme (3) täysinvaihdeltua kohdetta, joista muodostuu yhdeksänkymmentäkaksi (92) saraketta sisältävä järjestelmä."
 
 

  
 
S-haravat eli säästösysteemit:
Näihin haravoihin ei tarvitse mitään perusriviä.

Y-haravat eli yllätyssysteemit:
Näille sivuille on laitettu kaksi taulukkoa: Harava- ja Perusrivitaulukko.
Ensin laitat Haravataulukkoon varmat sekä vaihtoehdot tai painat arvo-rivit-nappia jolloin kone arpoo sinulle haravan ja sen jälkeen laitat perusrivitaulukkoon perusrivin. Riittää jos laitat yhden perusmerkin vaihtoehtojen kohdille. Sen jälkeen painat tulosta harava. 


 
Ero Veikkauksen haravoihin on seuraava: Haravat ovat hajoitettu hajariveiksi.
Ne voidaan automaattisesti lähettää edelleen On-Lineen. Tällöin haravoiden jokainen hajoitettu kuponki pitää erikseen lähettää.

No mitä me tästä hyödymme?

Voidaan tehdä kätevästi omia haravia, ja laittaa ne On-Lineen saman tien.
Säästämme aikaa ja jos täyttäsimme kupongit käsin niin virhemarginaali olisi silloin suurempi.

Tarkoitus olisi saada mukaan eri kokoisia HYVIÄ haravia. Jos mielestäsi tästä puuttuu jokin, minkä sinä haluat mukaan haravakokoelmaan niin mailaa ja perustele niin katsotaan jos se mahtuisi mukaan.

Mukana olevia haravia en väitä omiksi, vaan ne ovat olleet yleisessä jakelussa useita vuosikymmeniä. Suurin osa on peräisin ruotsalaisista veikkauskirjoista.
Jos nyt sattuu, että joku haravoista on todistetusti suojattu tekijänoikeudella,  ilmoittele asiasta niin poistan sen.

Tekijä ei vastaa mahdollisista virheistä, vahingoista ja menetyksistä. Käyttö täysin omalla  vastuulla. 
 

Jatka painamalla selaimen takaisin -painiketta.

.


copyright
Koodi: Toni Frogell
HTML: Mats Frogell

2001