Etusivu Kuulumisia Koirat Pentueet Pentuja Esittely Kuvia  Muistoissa Vieraskirja Linkit

Yhteystiedot


   
Miia Tanttu ja Pekka Uusitalo
Keiteleentie 2022
86980 VÄLIAHO

puh. 041-500 4454 Miia / 050-4688 063 Pekka

pekka-miia(a)kotinet.com

*****

Kasvatus


Novamian -kennel kasvattaa novascotiannoutajia, harmaa norjanhirvikoiria ja jämtlanninpystykorvia.

Tarkoituksenamme on kasvattaa pienimuotoisesti terveitä, hyväluonteisia ja riistaviettisiä metsästys / harrastuskoiria, jotka olisivat mahdollisimman paljon rotumääritelmän mukaisia niin käyttöominaisuuksiltaan kuin ulkomuodoltaan. Kaikki koiramme ovat myös seurakoiria ja perheen lemmikkejä, vaikka ovatkin metsästyskoiria.

Pennut kasvavat kotioloissa ja tottuvat normaaliin perhe-elämään.
Tolleripennut tottuvat riistanhajuun jo pentulaatikossa. Lisäksi opetamme luoksetuloa ehdollistamalla eli joka kerta kun pennut saavat ruoan, vihellämme pilliin. Luovutusiässä pennut siis jo osaavat tänne -käskyn.

Pennut luovutetaan vain aktiivisiin ja harrastaviin koteihin. Tolleri on metsästyskoira, mutta metsästyskausi on varsin lyhyt, joten mielestämme tolleri tarvitsee myös muuta aktiviteettia esim. tokoa, mejä. Toiveena olisi, että pentuja käytettäisiin rodunomaisissa kokeissa ja muutaman kerran näyttelyssä, jotta tietäisimme onko kasvatustyömme onnistunut.

Olemme kasvattaneet kuusi  novascotiannoutajapentuetta,  kolme norjanharmaapentuetta sekä kaksi jämtlanninpystykorvapentuetta.
*****

Taustaa

Eläinrakkaita jo pienenä...

Unelmieni täyttymys oli kun sain teinityttönä oman koiran. Koira oli shetlanninlammaskoira Titta. Titta oli todella rakas minulle, se kulki mukanani lähes joka paikassa. Titta oli uskollinen ja luotettava ystävä, jonka kanssa koin niin ilot kuin surut. Sheltti oli siihen aikaan juuri sopiva rotu minulle.

Maalle muutto toi meille metsästysharrastuksen. Muutettuamme kotitalooni jäi isäni ajokoira Piia meidän koiraksi. Hirvenmetsästys taasen sai aikaan kipinän hankkia oman hirvikoiran. Siihen aikaan olin vielä sitä mieltä, että meille ei tule sellaista räksyttävää, tavallista harmaata hirvikoiraa, joten meille tuli itäsiperianlaika Shakki.

Titta oli jo sen verran iäkäs, että aloin miettiä uuden harrastuskoiran hankintaa. Uutta koiraa/rotua miettiessäni vaihtoehtoina olivat sheltin lisäksi mm. novascotiannoutaja, bordercollie ja kooikerhondje. Mies sanoi ehdot tällä kertaa, että meille ei oteta pelkästään seurakoiraa. Noutaja rotuna tuntui sopivalta meidän perheeseen. Sitten alkoi sopivan pennun etsintä. Pitkän etsimisen jälkeen odotuksemme palkittiin ja saimme todella lahjakkaan ja monipuolisen harrastuskaverin  Mandin Tollerbay -kennelistä. Tolleri on ollut juuri sopiva rotu meidän perheelle.  

Shakki ei  innostunut hirvestä vaan oli enemmän pienriistakoira, joten päätimme hankkia "varmemman" hirvikoiran ja päädyimme jämtlanninpystykorvaan Ronjaan. Pennunhakureissulta lähti yllättäen mukaan myös harmaa norjanhirvikoiranpentu Viivi. Viivi osoitti lahjakkuutensa hirvenhaukkuun jo pienenä pentuna.

Suoritin kasvattajakurssin elokuussa 2007. Novamian -kennelnimi myönnettiin  lokakuussa 2008.

Koirista on tullut meille elämäntapa ja perheen yhteinen harrastus. 


Copyright © Miia Tanttu