Takaisin

Kuvia maansiirtotöistä

Nämä kuvat on otettu Imatralla Kaukopään sellutehtaan saostusaltaiden laajennustyömaalta 1991 syksyllä.
Saostusaltaita tarvitaan selluprosessista tulevalle huuhteluvedelle, josta vielä otetaan talteen siihen liuennut sellumassa.
Kuvissa näkyykin valmiita altaita, joita oli silloin kaikkiaan 3 kappaletta. Saostusaltaista tuleva haju on sanoinkuvaamaton, mutta siihen tottui parissa viikossa ;)

Tässä kuvaa konevarikolta, etualalla hiekan / maanajo menossa, oikealla näkyy yksi jo valmiista saostusaltaista.
Taustalla näkyy Saimaa, jonka rantaan ajettu hiekka, maa ja kiviaines kipattiin.

 

Tämä kuva on otettu samoilta jalansijoilta kuin edellinenkin, mutta näkymä oikealle päin.
Tässä näkyy sama hiekkamonttu ja kuvan keskellä jo olemassaolevat saostusaltaat. Puskien takana oikealla on sitten kivilouhos. Taustalla Kaukopään paperitehtaan rakennuksia ja tietysti Saimaa.
Kuvien kokosuhteista ei saa oikein selvää, kamerakaan ei ollut mikään häävi.
Mutta voi silti verrata neliakselisen Sisun kokoa verrattuna noihin Kockumeihin ja Hitachi EX400 kaivinkoneeseen.

 

Kuva kivilouhoksesta, tähän tuli yksi uusista altaista. Tuo Michigan pyöräkone on kyllä julmankokoinen, ei tarvitse nostaa aisoja kuin vähän yli puolivälin, niin jo yltää Kockum 445:n lavalle :)

 

Ja tässä samasta kohdasta, mutta toiselta puolelta monttua. Kivikuormaa ottamassa Kockum 445

 

Tässä minun työkamppeeni, Kockum 435. Moottori Cumminsin 6 sylinterinen turbo (tilavuutta en muista), vaihteisto 6-portainen puoliautomaatti, turbiinikytkin. Lavan tilavuus 35m3. Ulkoisia mittoja en muista, enkä äkkiseltään netistäkään niitä tietoja löytänyt.  Huippunopeus n. 60Km/h ;)

 

Ja tässä Michigan 475B. Miehellä pituutta 175cm, joten kuva puhukoon puolestaan ;)

 

Ja kuva vähän kauempaa otettuna. Moottori Michigan VTA28C 725hp ja koneen paino 75 tonnia.
Tarkempia teknisiä tietoja minulla ei ole.

 

Ja tässä kuvaa maanajopaikalta Saimaan rannasta. Ensin ajettiin kiveä ympärille valliksi ja keskusta täytettiin maalla ja hiekalla. Tuo oli petollinen paikka kipata, yön aikana vesi imeytyi hiekkaan ja kun aamulla tuli ensimmäistä kuormaa kippaamaan, niin ei voinut peruuttaa reunalle, koska se ei kestänyt.
Kerran minäkin olin tuossa ummessa niin, että vähän Kockumin keulaa näkyi maanpinnan yläpuolelle :)
Kerkesin kuitenkin siinä humpsahtaessa kipata hiekkakuormani, jolloin lavan alareuna jäi vastaamaan siihen, eikä kone painunut enää enempää. Helposti se sieltä kuitenkin nousi, toisella täyteen lastatulla Kockumilla vedettiin.
Tuli kuin tyhjää vain, kunhan ensin löytyi väliin sellainen sinkki, joka kesti :) (2 sinkkiä meni poikki yrittäessä)

 

Tämä Volvo 540 karkasi kuskiltaan yötuurissa. Kuski meni ulos kuselle eikä kytkenyt käsijarrua päälle ja unohti vielä vaihteenkin päälle (puoliautomaatti -vaihteisto turbiinikytkimellä). Turbiinikytkin kun on, niin kone alkoi hiljalleen liikkua ja kun kuski huomasi tilanteen, niin oli jo myöhäistä.
Kone putosi kivilouhokseen samalta kantilta, josta minun ottamani kuva on, mutta kuvanottopaikasta 10 metriä oikealle. (kolmas kuva ylhäältä) Pudotusta kertyi 13,5 metriä, joten yllättävän vähillä ulkoisilla vahingoilla auto selvisi. Mutta moottorista tuli entinen, kun se kävi vielä ylösalaisin montun pohjalla..
Ja auton omistaja kyllä kiitteli renkiään.. :)

 

Ja siinä on menossa yhteensä yli 80m3 maata "satamaan" kippauspaikalle. Tehtaan alueella oli junaliikenne melko vilkasta, tuossa joutui päivisin joskus odottelemaan.

 

Kivikuormaa hakemassa. EX400:n kuormatessa hyvästä kaadosta ei ole paljoa aikaa kuhnailla, ehtii kusella käydä ja yhden kuvan ottaa, sen jälkeen ilmestyykin jo kauha laidan sivulle merkiksi siitä, että 35 kuution kippo on täysi :)

Takaisin