Esittely
Etusivu Esittely Uunilan maatila Palvelut Tuotteet Yhteystiedot Fransutupa Linkit
 
Esittely

Himankalaisten Päivi ja Pekka Märsylän omistamalla Uunilan maatilalla on pitkä ja mielenkiintoinen historia. Nykyään täysin uuteen uskoon vanhoja perinteitä kunnioittaen remontoitu Uunilan tila on saanut kokea aikanaan monenlaista. Lue lisää maatilan historiasta ja nykypäivästä.

 
Historiaa
Nykypäivää
 

Uunilan maatilan historiaa

Alaveteliläiset Matti ja Helena kainu ostivat "kirkossa myytäväksi kuulutetun" Uunilan maatilan vuonna 1878. Kainut muuttivat sukunimensä oston jälkeen Uunilaksi. Alunperin Uunilan tilan tontilla ei ollut lainkaan rakennuksia vaikka asutusta olikin ollut, vaan päärakennus sijaitsi kiven heiton päässä Roiman talon vieressä. Nyt talo on jo purettu.

Nykyinen Uunilan tilan päärakennus siirrettiin 1800-luvun loppupuolella Kannuskylän Pöyhtärin perältä, Paavolasta, nykyiselle paikalleen. Perimätiedon mukaan rakennuttaja oli merikapteeni. Tämän vuoksi tuvan ja yläkerran merikamarin katot ovat kaarevat, kuten entisaikaan laivojen hyteissä.

 
Uunilan talo
Uunilan talo noin sata vuotta sitten. Kuvassa on myös Wihtorin perhe sekä muita sukulaisia.
 
Talon laittoi valmiiksi Matin poika, Leander Kainu. Leander päätti kuitenkin lähteä Afrikkaan ja läksiäisiksi sanoi, että jos ei palaa kolmessa vuodessa, saa hänen veljensä Wihtori ostaa talon. Myöhemmin Leanderin läksiäissanat kävivät toteen ja Wihtori osti talon ja myöhemmin asui siinä perheineen. Vaimo Ida lapsineen jäi myöhemmin huoltamaan Uunilan tilaa yksin Wihtorin kuoltua keski-iässä. Wihtori oli Pekka Märsylän äidin isän isä.
 
Wihtorin perhe
Noin sata vuotta sitten otetussa vanhassa perhekuvassa ylärivissä vasemmalta Aini Tuominen, Fanni Seikkula ja Jenni Uunila. Alarivissä vasemmalta Wiktor, Otto, Armas, OSvald ja Ida Johanna, alhaalla Esteri Anttila.
 

Pekan isoisä, Otto Uunila oli Uunilan tilan seuraava isäntä vuodesta 1934 alkaen. Hän asui talossa, kunnes sen ostivat vuonna 1984 Päivi ja Pekka Märsylä tarkoituksenaan jatkaa tilan pitoa.