Esittely
Etusivu Esittely Uunilan maatila Palvelut Tuotteet Yhteystiedot Fransutupa Linkit
 
Esittely

Himankalaisten Päivi ja Pekka Märsylän omistamalla Uunilan maatilalla on pitkä ja mielenkiintoinen historia. Nykyään täysin uuteen uskoon vanhoja perinteitä kunnioittaen remontoitu Uunilan tila on saanut kokea aikanaan monenlaista. Lue lisää maatilan historiasta ja nykypäivästä.

 
Nykypäivää
 

Uunilan maatila tänäpäivänä

Pari vuotta kestänyt Uunilan maatilan remontti on saatu viimein päätökseen ja vanha päärakennus on remontoitu hienoksi kokonaisuudeksi majoitus- ja juhlakäyttöön. Kaikki on laitettu kuntoon katosta lattiaan ja tulos on upea. Tiloissa mahtuu juhlimaan kerralla noin 50 henkilöä ja majoitus paikkoja löytyy kymmenelle. Talon henkeä ja historiaa viestivät myös esille laitetut vanhat huonekalut. Näistä mainittakoon tuvan upea kattokruunu joka perimätiedon mukaan on huudettu Aspelinin huutokaupasta, sekä yläaulan vanha harmooni Himangan seurakuntatalolta.

Uutuutena talon jatko-osaan on rakennettu elintarviketilat, joissa on asianmukaiseet käsittelytilat marjoille. Luomumarjojen lisäksi on mahdollista ostaa siis myös kotitilan tuotteista valmistettuja mehuja ja hilloja. Uusien tilojen yhteydessä on myös keittiö, jossa aamupala yöpyjille valmistetaan. Kaikki syötävät ja juotavat juhliin valmistaa Päivi Märsylä, kaikki asiakkaiden toiveiden mukaisesti.

Tilaa hoidetaan perheyrityksenä. Isäntänä tilalla on Pekka ja emäntänä Päivi. Pekan vastuualueina ovat navetta ja maatilan työt. Päivin vastuulla taas ovat majoitus- ja ateriapalvelu. Lisäksi perheeseen kuuluu lapset Ville, Hanna, Kaisa, Saara ja Kalle.

 
Märsylän perhe
Märsylän perhe. Kuvassa vasemmalta Pekka, Ville, Päivi, Hanna, Kaisa ja Saara. Edessä Kalle.
 
Kotieläimiin ja maaseudun elämään tutustuminen on monelle lapselle ja varmasti aikuisellekin elämyksellistä. Uunilan maatilamatkailun tavoitteena on siis luoda elämyksiä - etenkin lapsiperheille.
 
Pojat heinäkasassa