Pattijoen Veteraaniperinneyhdistys ry

KOTISIVU

YHDISTYKSEN
TOIMINTAA

NÄYTTELYT JA
JULKAISUT

KAATUNEIDEN
MUISTOLAATAT

NÄYTTELYITÄ JA
TAPAHTUMIA

TAPAHTUMIA

Pattijoen Veteraaniperinneyhdistys ry perustettiin 16.4.1997 jatkamaan Pattijoen veteraanikirjan julkaisseen Matrikkelitoimikunnan työtä. Yhdistyksen toiminnan tarkoituksena on vaalia veteraaniperinnettä, herättää harrastusta veteraaniaatetta kohtaan, ylläpitää yhteenkuuluvuutta veteraanien keskuudessa sekä edistää yhteisvastuuta ja isänmaallista henkeä.

Yhdistyksen ensimmäinen puheenjohtaja oli kunnallisneuvos Erkki   Ingerttilä (1997). Hänen jälkeensä puheenjohtajina ovat toimineet veteraani Pekka Pyhtilä (1998 - 2001), veteraani Ernst Silvola (2001--2007) ja hänen jälkeensä Vesa Ahonen kesästä 2007 alkaen.

Vuonna 1998 yhdistys hankki omistukseensa Suomen lipun sekä veteraanilipun, jonka virallinen siunaus- ja naulaustilaisuus oli 14.3.1998. Lippuja lainataan veteraanien tilaisuuksiin. 

Jäsenmaksu on nimellinen (vuonna 2007-2008 henkilöjäsen 3,50 tai talouskohtainen 5,50 €). Yhdistys on rahoittanut toimintansa pääasiassa myymällä omia julkaisujaan. Vuonna 1999 yhdistys sai lahjoituksena osan Pattijoen Pattasten koulun taksvärkkikeräyksen tuotosta. Vuonna 2001 yhdistys sai myös lahjoitusvaroja edesmenneen veteraani Tauno Härönojan muistoadressin kautta.  Ennen Raahen kanssa tapahtunutta kuntaliitosta myös Pattijoen kunta avusti yhdistystä vuosittain pienellä summalla.

TAPAHTUMIA

TAPAHTUMIA

UHTUA

KARJALAN
KANNAS

KUHMO

SALLA

KAUHAJOKI

SUOMUSSALMI,

ILOMANTSI

VIENAN KARJALA

E. SILVOLAN
VALOKUVIA

AJANKOHTAISTA

ILOMANTSI:WEB

Muistoja


Kotisivu

Yhdistyksen
toimintaa

Näyttelyt ja
julkaisut

Kaatuneiden
muistolaatat

Näyttelyitä ja
tapahtumia

Tapahtumia

Tapahtumia

Tapahtumia

Uhtua

KAUHAJOKI

SALLA

ILOMANTSI

Karjalan
kannas

Kuhmo

SUOMUSSALMI

Vienan
Karjala

E Silvolan
valokuvia

Ajankohtaista

Muistoja